Bestand:QAPF diagram plutonites NL.svg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Oorspronkelijk bestand(SVG-bestand, nominaal 895 × 976 pixels, bestandsgrootte: 22 kB)


Beschrijving

Beschrijving
Nederlands: Classificatie van diepte-, magmatisch of plutonisch gesteente op relatief volume van mineralen in een QAPF-diagram (Q = kwarts; A = alkaliveldspaat; P = plagioklaas; F = veldspaatvervanger/foide). De gekleurde zones geven velden weer waarin voor de naamgeving van het gesteente een bepaald prefix/voorvoegsel voor de naam komt. Deze voorvoegsels zijn links weergegeven. Bijvoorbeeld: een syeniet die in het roze veld plot, wordt een foidehoudende syeniet genoemd; een monzoniet die in het groene veld plot, wordt een kwarts-monzoniet genoemd; een dioriet of gabbro die in het blauwe veld plot, wordt een foide-dioriet of foide-gabbro genoemd. Het verschil tussen gabbro en dioriet is dat het eerste een (faneritisch) dieptegesteente is, het tweede een (vaak afanitisch) ganggesteente. Daarnaast bevat gabbro meer calcium dan dioriet, wat niet in een QAPF-diagram tot uiting komt. Anorthosiet kan op vergelijkbare wijze niet onderscheiden worden in een QAPF-diagram, ze verschillen van dioriet en gabbro in hun lage percentages mafische mineralen.
Datum
Bron Eigen werk
Auteur Woudloper
Andere versies File:Clasificacion Plutonicas.gif (Spaans)
File:Qapf diagram plutonic 05.svg (Engels)
File:QAPF diagram plutonic field.svg (Engels, versimplificeerd)
File:QAPF plutoniche italiano.png (Italiaans)
File:Streckeisen-plutonite.png (Duits)

Licentie

Ik, de auteursrechthebbende van dit werk, maak het hierbij onder de volgende licenties beschikbaar:
GNU head Toestemming wordt verleend voor het kopiëren, verspreiden en/of wijzigen van dit document onder de voorwaarden van de GNU-licentie voor vrije documentatie, versie 1.2 of enige latere versie als gepubliceerd door de Free Software Foundation; zonder Invariant Sections, zonder Front-Cover Texts, en zonder Back-Cover Texts. Een kopie van de licentie is opgenomen in de sectie GNU-licentie voor vrije documentatie.
w:nl:Creative Commons
naamsvermelding Gelijk delen
Dit bestand is gelicenseerd onder de Creative Commons-licenties Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0 Unported, 2.5 Algemeen, 2.0 Algemeen en 1.0 Algemeen.
De gebruiker mag:
  • Delen – het werk kopiëren, verspreiden en doorgeven
  • Remixen – afgeleide werken maken
Onder de volgende voorwaarden:
  • naamsvermelding – U moet op een gepaste manier aan naamsvermelding doen, een link naar de licentie geven, en aangeven of er wijzigingen in het werk zijn aangebracht. U mag dit op elke redelijke manier doen, maar niet zodanig dat de indruk wordt gewekt dat de licentiegever instemt met uw werk of uw gebruik van zijn werk.
  • Gelijk delen – Als u het werk heeft geremixt, veranderd, of erop heeft voortgebouwd, moet u het gewijzigde materiaal verspreiden onder dezelfde licentie als het oorspronkelijke werk, of een daarmee compatibele licentie.
U mag zelf één van de licenties kiezen.

Bijschriften

Beschrijf in één regel wat dit bestand voorstelt

Items getoond in dit bestand

beeldt af

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie17 mei 2010 11:34Miniatuurafbeelding voor de versie van 17 mei 2010 11:34895 × 976 (22 kB)Woudloperremoved brackets
15 mei 2010 09:31Miniatuurafbeelding voor de versie van 15 mei 2010 09:31895 × 976 (22 kB)Woudlopertranslated
15 mei 2010 08:24Miniatuurafbeelding voor de versie van 15 mei 2010 08:24895 × 976 (22 kB)Woudlopertextblocks
15 mei 2010 08:23Miniatuurafbeelding voor de versie van 15 mei 2010 08:23895 × 976 (22 kB)Woudloper{{Information |Description={{nl|1=Classificatie van diepte-, magmatisch of plutonisch gesteente op relatief volume van mineralen in een QAPF-diagram (Q = kwarts; A = alkaliveldspaat; P = plagioklaas; F = veldspaatvervanger/foide). De gekleurde zones geven

Dit bestand wordt op de volgende 2 pagina's gebruikt: