Bestand:Strength profile lithosphere NL.svg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Oorspronkelijk bestand(SVG-bestand, nominaal 1.120 × 600 pixels, bestandsgrootte: 20 kB)


Beschrijving

Beschrijving
Nederlands: Profiel van de sterkte van de lithosfeer, volgens het Barce-Goetze-model. Er wordt uitgegaan van een "normale" geothermische gradiënt.

De diagrammen hebben op de assen de sterkte (σd, horizontaal, gelijk aan de differentiaalspanning) en de diepte (z, verticaal).

Het eerste (linkse) diagram laat de individuele sterktes tegen verschillende soorten deformatie zien. De zwarte diagonale lijn is de sterkte van alle materiaal tegen brosse deformatie, De blauwe gekromde lijnen geven de sterkte van kwarts tegen ductiele deformatie en de groene gekromde lijnen de ductiele strekte van olivijn tegen ductiele deformatie. Ductiele curves zijn zowel voor hogere reksnelheden (verder naar rechts liggende curves) als lagere reksnelheden (de verder naar links liggende curves) geplot. De rode lijn is de Moho (Mohorovičić-discontinuïteit) tussen de korst (met een compositie dichter bij kwarts) en de mantel (met een compositie dichter bij olivijn).

Het middelste profiel laat de totale sterkte zien bij lage reksnelheden, het rechtse profiel de totale sterkte bij hoge reksnelheden. Deze profielen volgen uit de individuele lijnen in de eerste (linkse) diagram.
Datum
Bron Eigen werk
Auteur Woudloper
Andere versies File:Strength profile Lithosphere EN.svg

Licentie

Ik, de auteursrechthebbende van dit werk, maak het hierbij onder de volgende licenties beschikbaar:
GNU head Toestemming wordt verleend voor het kopiëren, verspreiden en/of wijzigen van dit document onder de voorwaarden van de GNU-licentie voor vrije documentatie, versie 1.2 of enige latere versie als gepubliceerd door de Free Software Foundation; zonder Invariant Sections, zonder Front-Cover Texts, en zonder Back-Cover Texts. Een kopie van de licentie is opgenomen in de sectie GNU-licentie voor vrije documentatie.
w:nl:Creative Commons
naamsvermelding Gelijk delen
Dit bestand is gelicenseerd onder de Creative Commons-licenties Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0 Unported, 2.5 Algemeen, 2.0 Algemeen en 1.0 Algemeen.
De gebruiker mag:
  • Delen – het werk kopiëren, verspreiden en doorgeven
  • Remixen – afgeleide werken maken
Onder de volgende voorwaarden:
  • naamsvermelding – U moet op een gepaste manier aan naamsvermelding doen, een link naar de licentie geven, en aangeven of er wijzigingen in het werk zijn aangebracht. U mag dit op elke redelijke manier doen, maar niet zodanig dat de indruk wordt gewekt dat de licentiegever instemt met uw werk of uw gebruik van zijn werk.
  • Gelijk delen – Als u het werk heeft geremixt, veranderd, of erop heeft voortgebouwd, moet u het gewijzigde materiaal verspreiden onder dezelfde licentie als het oorspronkelijke werk, of een daarmee compatibele licentie.
U mag zelf één van de licenties kiezen.

Bijschriften

Beschrijf in één regel wat dit bestand voorstelt

Items getoond in dit bestand

beeldt af

image/svg+xml

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie3 apr 2010 22:27Miniatuurafbeelding voor de versie van 3 apr 2010 22:271.120 × 600 (20 kB)Woudlopersome corrections (symbols and translation)
30 mrt 2010 21:57Miniatuurafbeelding voor de versie van 30 mrt 2010 21:571.120 × 600 (18 kB)Woudloper{{Information |Description={{nl|1=Profiel van de sterkte van de lithosfeer, volgens het Barce-Goetze-model. Er wordt uitgegaan van een "normale" geothermische gradiënt. De diagrammen hebben op de assen de sterkte (σ, horizontaal) en de

Dit bestand wordt op de volgende 2 pagina's gebruikt: