Sandra Bagarić

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Sandra Bagaric)
Sandra Bagarić
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Sandra Bagarić
Geboren 5 april 1974
Geboorteplaats Zenica
Land Vlag van Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina
Werk
Jaren actief 1994-heden
Genre(s) opera
Beroep operazangeres
Zangstem sopraan
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
Bekende instrumenten
fluit
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Sandra Bagarić, (Zenica, 5 april 1974) is een bekende Kroatisch operazangeres. Haar muzikale opleiding deed ze in zowel Zenica als Sarajevo. Na het behalen van haar diploma vertrok ze naar Zagreb, Kroatië, waar ze lessen volgde van prof. Ljiljana Molnar-Talajić aan de Muzikale Academie. Hier ontplooide ze zich tot een echte operazangeres.

Ze speelde de hoofdrol in de volgende opera's: Madame Troubadur, Grofica Marica, Šišmiš, Boccaccio, Noć u Veneciji, Kneginja čardaša, Mala Floramye, Tko pjeva zlo ne misli, Kod bijelog konja (Maribor, Slovenië), Ljubavni napitak (Split).

Ze trad op in verschillende landen over de hele wereld, ze komt ook regelmatig voorbij in allerlei tv-reclames en tv-campagnes. Voor de Kroatische Radio Televisie (HTV) trad ze op in de muzikale televisieprogramma Za srce i dušu (voor het hart en de ziel).

In 2007 trad ze op met de popgroep "Kraljevi Ulice" op het Dora festival. De winnaars van dit festival mogen Kroatië vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Ze eindigden op de tweede plaats.