De Steeg (Gelderland)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Kwiki (overleg | bijdragen) op 24 jun 2010 om 09:36. (Versie 21669000 van 80.126.92.187 (overleg) ongedaan gemaakt.)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
De Steeg
Plaats in Nederland Vlag van Nederland
De Steeg (Gelderland)
De Steeg
Situering
Provincie Gelderland
Gemeente Rheden
Coördinaten 52° 1′ NB, 6° 4′ OL
Algemeen
Inwoners
(1-1-2003)
1288
Portaal  Portaalicoon   Nederland

De Steeg is een van de zeven dorpen in de gemeente Rheden in de Nederlandse provincie Gelderland. Het heeft 1288 inwoners (per 1 januari 2003). De Steeg ligt aan de ene kant langs de rivier de IJssel en aan de andere kant aan de Posbank (Veluwezoom).

In De Steeg bevindt zich het Kasteel Middachten. Veel woningen in en rond De Steeg hebben elementen die verwijzen naar Middachten, zoals de kleuren rood en wit. Een treffend voorbeeld hiervan is het monumentale postkantoor in De Steeg.

In het verleden verbleven bekende mensen als Louis Couperus, Wim Kan en Simon Carmiggelt met enige regelmaat in De Steeg. Recht tegenover het gemeentehuis van Rheden, dat staat in De Steeg, is een monument voor Carmiggelt opgericht. De historicus Johan Huizinga overleed op 1 februari 1945 in De Steeg.

De afgelopen jaren woonden onder meer Miss Universe Paulien Huizinga, voetballer Johan de Kock en radio-dj Vincent de Lijser in De Steeg.

Zie ook

De Steeg met rood aangegeven.