Naar inhoud springen

Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Overlegbijdragen Marrakech: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
{{Blauw}}
=== Overlegbijdragen Marrakech ===
=== Overlegbijdragen Marrakech ===
*[[Overleg Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Overlegbijdragen_Marrakech|Overlegpagina]]
*[[Overleg Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Overlegbijdragen_Marrakech|Overlegpagina]]
Regel 23: Regel 24:
----
----
:De Arbitragecommissie heeft kennis genomen van dit verzoek en zal zo spoedig mogelijk laten weten of zij dit in behandeling neemt. '''De Arbitragecommissie''' 12 mrt 2023 23:59 (CET)
:De Arbitragecommissie heeft kennis genomen van dit verzoek en zal zo spoedig mogelijk laten weten of zij dit in behandeling neemt. '''De Arbitragecommissie''' 12 mrt 2023 23:59 (CET)
::De Arbitragecommissie heeft besloten om deze zaak in behandeling te nemen.
::'''De Arbitragecommissie''', 20 mrt 2023 22:59 (CET)
{{Einde}}

Versie van 20 mrt 2023 23:59

Overlegbijdragen Marrakech


Geachte Arbitragecommissie,

Naar aanleiding van de heftige discussies de afgelopen periode verzoek ik u te overwegen om Gebruiker:Marrakech een maatregel op te leggen met als doel zowel diens overlegbijdragen als diens bijdragen op artikelen over onderwerpen die samenhangen met genderidentiteit en genderexpressie [1] te beperken.

Zonder op uw stoel te willen gaan zitten zou mijn suggestie zijn om een maximum te stellen aan het aantal overlegbijdragen per artikel per jaar, en Marrakech tevens te verbieden meer dan éénmaal een artikel te wijzigen mbt tot het gebruik van voornaamwoorden, hij/zij/hem/haar. Uiteraard is het niet de bedoeling om deze collega volledig de mond te snoeren en te verbieden diens mening te uiten. Mijn bedoeling is wel het aantal overlegbijdragen te beperken, en dreigende bewerkingsoorlogen te voorkomen. De betrokkene is namelijk niet geneigd of in staat te erkennen dat diens mening over dit onderwerp niet wordt onderbouwd door bronnen, en dat diens mening daarom niet in de tekst van artikelen dient te worden doorgevoerd. Evenmin lijkt betrokkene bereid zich neer te leggen bij de mening van de meerderheid van de Wikipedianen, zelfs niet als dit uit een stemming is gebleken.

Wat dit laatste betreft, Marrakech houdt zich zelf niet aan de uitslag van de door hemzelf opgezette stemming Gebruik van mannelijke voornaamwoorden in het artikel over Sam Smith, zie deze bewerking van 23 februari 2023

De achtergrond van dit verzoek op dit moment is te vinden op de overlegpagina van Overleg:Eddie Izzard. Deze pagina is tot en met dit moment 79 maal bewerkt door Marrakech, waarbij sprake is van herhaling van telkens dezelfde argumenten. Op het artikel zelf heeft Marrakech, tegen de meerderheid van de deelnemers aan de discussie in, en ook lopende de discussie, verschillende malen een edit gedaan zoals deze, waarbij o.a. "zij" door "hij" werd vervangen.

Ik houd dit verzoek kort. Er zijn meer van dit soort bewerkingen van Marrakech te vinden op dit gebied, en dit is niet de eerste keer dat Marrakech zich op een dergelijke manier vastbijt in het onderwerp, tegen de beschikbare bronnen in, en ook tegen de mening van de meerderheid van de Wikipedianen in. Mogelijk zijn er andere collega's die de tijd willen nemen om meer bewijsmateriaal aan te dragen.

Als laatste wijs ik u - wellicht ten overvloede - op dit verzoek om Marrakech te blokkeren. Het blokkadeverzoek is afgewezen, maar uit de pagina blijkt dat drie moderatoren bij hun oordeel de mogelijkheid van een "topic ban" hebben genoemd. Iemand moet daarvoor dan actie ondernemen. Ik heb besloten dat dan maar te doen.

Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 12 mrt 2023 23:09 (CET)[reageren]

Graag zou ik de arbitragecommissie dan ook nadrukkelijk willen vragen om zich te buigen over de totstandkoming van het overleg. Marrakech is veelvuldig verweten (onder andere) transfoob te zijn. Hij verweert zich daartegen en het sterkt hem mogelijk in volharding van zijn standpunt. Indien Marrakech beperkt dient te worden, dan dienen verschillende andere bijdragers in de discussie dat ook. Het is absurd hoe die discussies verlopen zijn (op de OP, twee blokverzoeken, in de kroeg en buiten Wikipedia), dat Marrakech onder vuur ligt en de rest niet. Volgens mij waren de discussies waardevoller geweest indien er inhoudelijk zonder pa's het debat gevoerd werd. Dan had de gemeenschap misschien iemand kunnen overtuigen op basis van argumenten in plaats van dat er verdeeldheid ontstaat op basis van emotie. Démarche Modi (overleg) 13 mrt 2023 19:44 (CET)[reageren]

De Arbitragecommissie heeft kennis genomen van dit verzoek en zal zo spoedig mogelijk laten weten of zij dit in behandeling neemt. De Arbitragecommissie 12 mrt 2023 23:59 (CET)
De Arbitragecommissie heeft besloten om deze zaak in behandeling te nemen.
De Arbitragecommissie, 20 mrt 2023 22:59 (CET)