A.P. Møller-Mærsk Group

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
A.P. Møller-Mærsk Group
A.P. Møller-Mærsk Group
Maersk containers.jpg
Oprichting 1904
Oprichter(s) Arnold Peter Møller
Land Vlag van Denemarken Denemarken
Hoofdkantoor Kopenhagen
Sector Vervoer
Website http://www.maerskline.com
Portaal  Portaalicoon   Economie
Maersk head office in Kopenhagen 2000.

De A.P. Møller-Mærsk Group, ook bekend als kortweg Maersk, is een Deense multinationale onderneming. Het is een conglomeraat van bedrijven die vooral in de transportsector actief zijn. Het bekendste onderdeel is Maersk Line, de grootste containerrederij ter wereld. Maersk Line heeft ongeveer 500 containerschepen met een totale capaciteit van 1,9 miljoen standaardcontainers; ongeveer 19% van het wereldtotaal. Verder zijn er nog de divisies Maersk Oil en Maersk Logistics. Deze laatste is een logistieke dienstverlener voor verschillende multinationale ondernemingen. Het logo van Maersk is een witte zevenpuntige ster op een blauwe achtergrond.

Maersk in Nederland[bewerken]

Maersk is sinds de overname van P&O Nedlloyd ook in Nederland actief. Door de overname van P&O Nedlloyd werd de eerdere vestiging van Maersk in Rhoon gesloten. De werknemers verhuisden naar de Willemswerf aan de Boompjes in Rotterdam, dat tot de herstructurering van begin 2008 het centraal Europees hoofdkantoor vertegenwoordigde, van waaruit onder andere België, Duitsland, IJsland, Nederland, Oostenrijk, Polen, Slowakije, Tsjechië en Zwitserland bediend worden. In Nederland werken bij Maersk Line en Maersk Logistics ongeveer 1500 mensen.

Een ander belangrijk onderdeel van Maersk in Nederland was de Norfolkline, een bedrijf dat containers en opleggers tussen Groot-Brittannië en het vasteland van Europa vervoert. Eind 2009 werd Norfolkline verkocht aan DFDS, dit moest eerst goedgekeurd worden door de Europese Unie. Halverwege 2010 volgde de goedkeuring van de EU. Na de overname heeft Maersk een belang van 28,8% in DFDS, inclusief een extra aankoop bezit Maersk 31% van de aandelen van DFDS. De naam Norfolkline zal verdwijnen.

In 2008 voerde het bedrijf operatie 'StreamLine' uit. Hierbij koos het bedrijf voor een nieuwe strategie en organisatiestructuur om de markt beter te bedienen. Bedoeling was de handel dichter bij de klant te brengen om daarmee de bureaucratie te verminderen die uit de fusie met P&O Nedlloyd ontstaan was. Deze herstructurering ging gepaard met 15.000 ontslagen wereldwijd, waaronder een onbekend aantal in het centraal Europees hoofdkantoor in Rotterdam.

In 2009 voerde het bedrijf een nieuwe herstructureringsoperatie uit, waarbij verschillende onderdelen in Rotterdam (Boompjes) verder afgeslankt werden. Een deel van de activiteiten zullen naar het internationale hoofdkantoor in Kopenhagen verhuizen, de ship management-activiteiten naar o.a. Singapore en Newcastle. De Nederlandse zeevarenden is gevraagd te vertrekken, waarbij ze een vertrekpremie krijgen.[1] Sinds maart 2011 neemt Maersk weer West-Europese zeevarenden aan, werknemers kunnen geen gebruik meer maken van de vertrekpremie.

Svitzer towage[bewerken]

Onderdeel van het bedrijf is ook een groot sleepbedrijf met ongeveer 550 havensleepboten en zeesleepboten die over de hele wereld ingezet worden. Het bedrijf is actief in 35 landen, waaronder in IJmuiden sinds het Nederlandse bedrijf Wijsmuller is overgenomen.

Oliemaatschappij[bewerken]

Maersk Oil is een divisie van de A.P. Møller-Mærsk Group en is een in Kopenhagen gevestigde oliemaatschappij. Maersk Oil boort vooral in het Deense deel van de Noordzee via boorplatformen. Maersk heeft hier ook een complete vloot van bevoorradingsschepen voor.

Topwinst in 2010[bewerken]

In 2010 behaalde Maersk een winst van 26,5 miljard Deense kronen (circa 3,55 miljard euro); het jaar ervoor leed het concern nog een verlies van 7 miljard kronen. De recordwinst werd behaald op een omzet van 315 miljard kronen, een stijging van 21% versus het jaar ervoor. Het bedrijf profiteerde vooral van de aantrekkende wereldhandel. Meer dan de helft van de jaarwinst was afkomstig van de containerrederij Maersk Line. In 2010 verscheepte Maersk 5% meer containers en de vrachttarieven lagen gemiddeld 29% hoger. Maersk Oil, het op één na grootste olie- en gasbedrijf in Scandinavië, zag de winst toenemen tot ruim 9 miljard kronen dankzij een forse stijging van de olieprijs.[2]

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties