AMVER

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Densiteit van AMVER rapporten, juli 2011.

AMVER of Automated Mutual-Assistance Vessel Rescue System is een wereldwijd vrijwillig rapporteringssysteem, gesponsord door de United States Coast Guard. Het systeem wordt gebruikt bij Zoek en Reddingsoperaties om schepen in de omgeving te snel te kunnen vinden die mogelijkerwijs een hulp kunnen zijn bij de reddingsoperatie. De deelname aan het AMVER systeem brengt geen extra verplichting op de schepen boven op diegene die al bestaan onder de internationale wetgevingen.

Types van AMVER rapporten[bewerken]

  • Sailing Plan – bevat de complete, geplande, route. Dit bericht moet enkele uren voor vertrek tot enkele uren na vertrek verzonden worden.
  • Position Report – moet 24 uur na vertrek verzonden worden en minstens eens per 48 uur. De bestemming van het schip dient eveneens vermeld te worden.
  • Deviation Report – dient verzonden te worden eens de route zodanig gewijzigd is dat AMVER de scheepspositie niet meer zou kunnen voorspellen. Wijzigingen van koers, snelheid, bestemming of andere afwijkingen van het originele plan dienen zo snel mogelijk gerapporteerd te worden.
  • Arrival Report – moet verzonden worden bij aankomst.
Bronnen, noten en/of referenties