ASrock

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
16-09-2014

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken. De hiervoor opgegeven reden is: POV (zie overlegpagina), copyvio (overgenomen van anderstalige Wikipedia zonder bronvermelding) en heeft wikificatie nodig.

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

Vertaalhulp gevraagd. Dit artikel bevat mogelijk fouten.
U kunt dit artikel verbeteren. Op de overlegpagina of de vertaalpagina is mogelijk meer informatie te vinden.

Warning icon.svg De neutraliteit van dit artikel wordt betwist.
Zie de bijbehorende overlegpagina voor meer informatie.
ASRock Inc.
ASrock
Oprichting 2002)
Sleutelfiguren Ted Hsu (1955-2011) (voorzitter RvB en medeoprichter)
Sterling Wu (General Manager)
LL Shiu (Chief Operating Officer)
Hoofdkantoor Taipei, Taiwan
Producten Moederborden, HTPC, Server, IPC
Omzet Gestegen $ USD $4,256 miljoen (2011)
Winst Gestegen $ USD 42.56 miljoen (2011)
Website [www.asrock.com]
Portaal  Portaalicoon   Economie
Asrock K10N780SLIX3-WiFi (Socket AM2)

ASRock Inc. is een fabrikant van moederborden, Industriële PCs en HTPCs, gevestigd in Taiwan onder voorzitterschap van Ted Hsu. Het werd opgericht in 2002 en is momenteel eigendom van Pegatron Corporation.

Geschiedenis[bewerken]

ASRock werd oorspronkelijk afgesplitst van Asus in 2002, om de competitie met bedrijven als Foxconn aan te gaan voor de OEM markt. Sindsdien heeft ASRock ook momentum opgebouwd in de DIY sector en plannen om het bedrijf naar nieuwe hoogtes te tillen begonnen in 2007 na een succesvolle IPO op de Taiwan Stock Exchange.[1] ASRock heeft een reputatie voor goede waar voor het geld (kosten/prestaties) vergaard via tech websites,[2] waaronder onderscheidingen en aanbevelingen voor een scala aan producten. ASRock verkocht acht miljoen moederborden in 2011, vergeleken met ECS en MSI die elk zeven miljoen stuks verkochten. De cijfers, welke zijn geciteerd op DigiTimes, zetten ASRock op de derde plaats, achter Asustech en Gigabyte. Dit is een significante verbetering over de resultaten van het bedrijf in 2009, met de cijfers van 2010 die ASRock voorbij zowel MSI en ECS plaatsten. Dit heeft ASRock recentelijk neergezet als een top tier moederbordfabrikant.

Producten en Service[bewerken]

Naast moederborden hebben ASRock’s desktop mini-computer producten ook een sterke concurrentiepositie onder de internationale gemeenschap. Deze serie producten worden vaak aanbevolen door de media en hebben een indrukwekkende geschiedenis van gewonnen onderscheidingen. Drie ASRock producten werden voor het eerst op de short-list gezet voor de 2012 Taiwan Brand Award, en werden goedgekeurde producten van de External Trade Development Council, toen zij de kwaliteit van Taiwanese merken op globale schaal hadden gepromoot. In 2012 stapte ASRock in de industriële PC en server moederbord markt en wordt er verwacht dat er meer winst gemaakt zal worden in de toekomst.

Ereprijs[bewerken]

Als een toonaangevende moederbord fabrikant richt ASRock, het jonge en levendige bedrijf, zich voornamelijk op de mainstream tot liefhebber moederbord segmenten voor verschillende soorten gebruikers, en heeft een wereldwijde reputatie voor betrouwbaarheid en bekwaamheid. Op het gebied van onderzoek en ontwikkeling heeft ASRock het merk opgebouwd door innovatie sinds 2002. Met unieke features zoals XFast 555 technologie (XFast RAM, XFast LAN, XFast USB), kunnen gebruikers van ASRock 7-serie moederborden een “ECHTE” prestatieboost ervaren (tot 5 keer sneller), qua algemene prestaties van de PC, LAN snelheid en USB overdrachtssnelheden. ASRock heeft een reputatie voor rotsvaste moederborden met een zeer concurrerende prijs opgebouwd. Niet alleen verbreekt ASRock verkooprecords op de moederbord markt, de bekroonde producten worden ook door wereldwijde media aanbevolen. Zo greep ASRock bijvoorbeeld de Tom’s Hardware 2012 “Recommended Buy” onderscheiding met de X79 Extreme4, en won het ook de Xbit Labs 2012 “Editor Recommended” onderscheiding met de Z77 Extreme4. Bovendien ontvingen de ASRock Z68 Extreme7 Gen3, de Fatal1ty Z68 Professional Gen3 en de mini PC serie drie 2011 Taiwan Brands Awards, wat het topkwaliteit imago van de Taiwanese industrie bekrachtigd.

Marktdekking[bewerken]

ASRock is ’s Werelds top 3 moederbord merk en onder de distributiekanalen bevinden zich elektronicawinkels, PC winkels, gadget winkeliers en online winkels. De grootste verkoop regio’s in 2011 waren Europa met 37.68%, Centraal en Zuid-Amerika met 21.13%, Azië-Pacific met 40.95% en andere markten namen 0.24% voor rekening. Als geheel was ASRock goed voor een groot deel van de verkopen in Azië en Europa, in termen van algemene prestaties.

Marktoverzicht[bewerken]

Volgens het jaarlijkse rapport voor Digitimes 2011, streeft ASRock naar het opbouwen van het eigen merk, en is het bijzonder hard gegroeid in de laatste jaren. Nu is ASRock voor 2 jaar op rij een van de top 3 moederbord merken. ASRock’s algemene prestaties hebben geleidelijk veel wereldwijde aandacht aangetrokken.

Externe links[bewerken]