Aartsbisdom Foggia-Bovino

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Arcidiocesi di Foggia-Bovino
Aartsbisdom Foggia-Bovino
Basisgegevens
Aartsbisschop Vincenzo Pelvi
Parochies 55
Oppervlakte 1.666 km²
Bevolking 218.300 (2007)
Katholieken 217.100 (2007)
Website http://www.diocesifoggiabovino.it/
Portaal  Portaalicoon   Christendom

Het aartsbisdom Foggia-Bovino (Latijn: Archidioecesis Fodiana-Bovinensis; Italiaans: Arcidiocesi di Foggia-Bovino) is een in Italië gelegen rooms-katholiek aartsbisdom met zetel in de stad Foggia. De aartsbisschop van Foggia-Bovino is metropoliet van de kerkprovincie Foggia-Bovino waartoe ook de volgende suffragane bisdommen behoren:

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bisdom Foggia werd op 25 juni 1855 opgericht door paus Pius IX. Het gebied behoorde daarvoor toe aan het Bisdom Troia. Het werd onder direct gezag van de Heilige Stoel geplaatst. Op 29 september 1933 werd het bisdom door de Congregatie voor de Bisschoppen met het decreet Iam pridem onder gezag van het aartsbisdom Benevento geplaatst. Paus Johannes Paulus II verhief Foggia op 30 april 1979 tot aartsbisdom met de apostolische constitutie Sacrorum Antistites.

Op 30 september 1986 werd door de Congregatie voor de Bisschoppen met het decreet Instantibus votis het bisdom Bovino toegevoegd.

Het bisdom Bovino werd opgericht in de 5e eeuw. Voordat het werd samengevoegd met het aartsbisdom Foggia was het suffragaan aan het aartsbisdom Benevento. Het bestond het uit 10 parochiën en besloeg het 396 km².

Aartsbisschoppen van Foggia-Bovino[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Roman Catholic Archdiocese of Foggia-Bovino van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.