Acceleration 2014

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Acceleration 2014
Actieve jaren 2014
Regio Europa
Discipline formuleracing
pickup truck racing
legends car racing
motorsport
Organisatie International Sport Racing Association
acceleration14.com
Portaal  Portaalicoon   Autosport

Acceleration 2014 bestaat uit verschillende autosport- en motorsportklassen, georganiseerd door het Nederlandse International Sport Racing Association. Het evenement bevat drie autosportklassen, te weten de Formula Acceleration 1 (FA1), de MW-V6 Pickup Series (MW-V6) en de Legend SuperCup (LSC), en twee motorsportklassen, de European Stock 1000 Series (ACC1000) en de European Stock 600 Series (ACC600). Elk team dat zich inschrijft voor Acceleration 2014 vertegenwoordigt een land, wat een vergelijkbaar concept is met de A1 Grand Prix. Het is niet verplicht dat de coureur uit hetzelfde land komt als het team. De kampioen van elke klasse in 2014 krijgt een test in een auto uit een hogere klasse en zal ook inschrijfgeld krijgen voor een kampioenschap naar keuze in 2015.

Naast races zullen er tijdens elk raceweekend verschillende artiesten optreden onder leiding van David Hasselhoff onder de naam "Celebrate the 80's and the 90's with The Hoff". Onder deze artiesten bevinden zich 2 Unlimited, Haddaway, Kim Wilde, Rick Astley, Sabrina, Samantha Fox, Turbo B (bekend van Snap!), Twenty 4 Seven en de Vengaboys.

Kalender[bewerken | brontekst bewerken]

Ronde Circuit Data Notities
1 Vlag van Portugal Autódromo Internacional do Algarve 25-27 april 2014 Geen ACC1000 en ACC600
2 Vlag van Spanje Circuito de Navarra 2-4 mei 2014
3 Vlag van Duitsland Nürburgring 23-25 mei 2014 Geen ACC1000 en ACC600
4 Vlag van Italië Autodromo Nazionale Monza 6-8 juni 2014 Geen ACC1000 en ACC600
5 Vlag van Slowakije Slovakiaring 4-6 juli 2014 Geen FA1
6 Vlag van Nederland TT Circuit Assen 17-19 oktober 2014

Competities[bewerken | brontekst bewerken]

Formula Acceleration 1[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Formula Acceleration 1 voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De Formula Acceleration 1 is een kampioenschap in het formuleracing. In de raceweekenden zijn er twee vrije trainingen op en één kwalificatie op vrijdag. Op zaterdag vinden de tweede kwalificatie en de eerste race plaats, waarna op zondag de tweede race verreden wordt. Het kampioenschap gebruikt de Lola B05/52 als auto, die ook gebruikt werd tijdens de eerste drie seizoenen van de A1 Grand Prix. De kampioen krijgt een testdag in een GP2-auto op het Yas Marina Circuit. Ook krijgt hij een budget om deel te nemen aan het FA1-kampioenschap van 2015.

MW-V6 Pickup Series[bewerken | brontekst bewerken]

Zie MW-V6 Pickup Series voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De MW-V6 Pickup Series is een kampioenschap in het pickup truck racing. In de raceweekenden zijn er twee vrije trainingen en één kwalificatie op vrijdag. Op zaterdag vinden de tweede kwalificatie en de eerste twee races plaats, waarna op zondag de derde race verreden wordt. In de derde race wordt de startopstelling beslist door van iedere coureur de beste tijd uit de twee kwalificaties te nemen. De auto's zijn gebaseerd op die uit het Nederlandse kampioenschap BRL V6. De kampioen krijgt een test in de FA1-auto van 2015. Ook kan hij kiezen uit het halve budget voor het FA1-kampioenschap van 2015 of een volledig budget voor het MW-V6-kampioenschap van 2015.

Legend SuperCup[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Legend SuperCup voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De Legend SuperCup is een kampioenschap in het legends car racing. In de raceweekenden zijn er twee vrije trainingen op vrijdag. De grids voor de eerste twee races op zaterdag worden bepaald door een loting. De top 8 van de eerste race wordt omgedraaid voor de grid voor de derde race op zondag, terwijl de top 8 van de tweede race wordt omgedraaid voor de grid voor de vierde race op zondag. De auto's zijn gebaseerd op de auto's die worden gebruikt in andere legends car-kampioenschappen. De kampioen krijgt een test in de MW-V6-auto van 2015 en krijgt het halve budget voor het MW-V6-seizoen van 2015.

European Stock 1000 Series[bewerken | brontekst bewerken]

Zie European Stock 1000 Series voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De European Stock 1000 Series is een kampioenschap in de motorsport. In de raceweekenden zijn er twee vrije trainingen op vrijdag. Op zaterdag zijn er twee kwalificaties, waarna op zondag de warming up en de race plaatsvinden.

European Stock 600 Series[bewerken | brontekst bewerken]

Zie European Stock 600 Series voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De European Stock 600 Series is een kampioenschap in de motorsport. In de raceweekenden zijn er twee vrije trainingen op vrijdag. Op zaterdag zijn er twee kwalificaties, waarna op zondag de warming up en de race plaatsvinden.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]