Ad Sluijter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ad Sluiijter
Ad Sluijter bij ND Ateneo 2007
Ad Sluijter bij ND Ateneo 2007
Algemene informatie
Geboren 29 november 1981
Land Nederland
Werk
Beroep muzikant, wiskundedocent
Instrument(en) gitaar
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Ad Sluijter (Goes, 29 november 1981) is een Nederlandse gitarist die vooral bekend is geworden door zijn werk bij de Nederlandse gothic-metalband Epica. Daarnaast heeft hij ook gastbijdragen geleverd aan andere bands, zoals Delain.

In december 2008 besloot Sluijter Epica te verlaten. De voornaamste reden hiervoor was dat hij het steeds moeilijker vond om het plezier in het musiceren te behouden. Zo ging Epica namelijk steeds vaker op tournee, terwijl het schrijven van muziek juist hetgeen was waarin hij plezier beleefde. Zijn vertrek bij Epica gaf Sluijter ook de ruimte zich meer toe te leggen op de productionele kant van het musiceren. Zo heeft Sluijter in 2009 de debuut-cd Secrets van de Spaanse metalband Diabulus in Musica geproduceerd en gemixt.

In maart 2010 kondigde Sluijter aan samen met Ronald Landa (ex-Delain) een nieuwe band te beginnen genaamd Hangover Hero. Andre Borgman (ex-After Forever) en Mats van der Valk (Autumn, Dejafuse) complementeren de bezetting van de band. De muziek laat zich beschrijven als rechttoe rechtaan rockmuziek.

Sluijter was tevens werkzaam als docent wiskunde op het Christelijk Lyceum Zeist (CLZ) en op de Rientjes Mavo.

Foto's[bewerken]

Discografie[bewerken]

EPICA[bewerken]

Hangover Hero[bewerken]