Adobe Bridge

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Adobe Bridge
Ontwikkelaar Adobe
Recentste versie CS6 (5.0.0.0) 
(7 mei 2012)
Status Actief
Besturingssysteem Windows en Mac OS X
Categorie Afbeeldingsbrowser
Licentie Propriëtair EULA
Website Productpagina
Portaal  Portaalicoon   Informatica

Adobe Bridge is een organisatieprogramma gemaakt en uitgegeven door Adobe als een onderdeel van Adobe Creative Suite. Het doel van het programma is om de delen van de Creative Suite met elkaar te laten linken door een formaat te gebruiken dat gelijk is aan de bestandsbrowser, welke in vorige versies van Adobe Photoshop zat. Het is toegankelijk vanaf alle andere componenten van de Creative Suite.

Bridge is ook bijgevoegd bij Adobe Photoshop en kan bepaalde Photoshop-procesfuncties gescheiden (en gelijktijdig) uitvoeren met Photoshop zelf.

Adobe Bridge geeft ook toegang tot Adobe Stock Photos, een collectie van gratis afbeeldingen die online beschikbaar is.

Afbeeldingsbestanden kunnen vertoond worden in verschillende tegelgroottes, diavoorstellingen of lijsten. Elke map heeft een cachebestand voor het sneller maken van rendertijd van afbeeldingen tijdens het bekijken van een tegel. De cache kan zich bevinden in één centrale locatie of in individuele mappen.

Adobe Bridge kan aangepast worden met JavaScript. De Adobe Stock Photos-service is geïmplementeerd als een Bridge Extension. De Bridge-scriptinggids is online beschikbaar.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]