Adriënne Kleiweg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Adriënne Kleiweg
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Adriënne Frédérique Kleiweg de Zwaan
Geboren 16 oktober 1948
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1975–
Beroep Actrice
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Adriënne Frédérique Kleiweg de Zwaan (Hilversum, 16 oktober 1948) is een Nederlands actrice. Tussen 1969 en 1972 volgde ze de toneelschool in Maastricht. Na verschillende gastrollen kreeg ze in 1988 een hoofdrol als Willy van de Akker in de serie Spijkerhoek.

Kleiweg speelde de rol vijf seizoenen lang. Na haar vertrek uit Spijkerhoek kreeg ze in 1995 de rol van Mary Zoomers in de soap Goudkust. In 1999 besloot ze om uit de serie te vertrekken, om in 2000 eenmalig terug te keren.

In 2005 was Kleiweg een aantal maanden te zien in Goede tijden, slechte tijden als Louise Kappers. Begin 2006 vertrok haar karakter met Govert Harmsen (Wik Jongsma) naar Denemarken.

Kleiweg is getrouwd met Jorgos Chronis. Ze is de moeder van actrices Sarah Chronis en Iwana Chronis, die allebei een rol hebben gehad in de soapserie Onderweg naar Morgen, en DJ Iason Chronis (artiestennaam Mason).

Televisierollen[bewerken | brontekst bewerken]

Verder speelde Kleiweg gastrollen in Centraal station, Lessen in de liefde, 12 steden, 13 ongelukken, Medisch Centrum West, Vrienden voor het leven, De Winkel, Luifel & Luifel en De Garage.