Aeropuerto Internacional El Alto

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Aeropuerto Internacional El Alto
Aeropuerto Internacional El Alto
IATA: LPB ICAO: SLLP
Algemene informatie
Type Militair en civiel
Plaats La Paz
Hoogte 4062 m
Coördinaten 16° 31′ ZB, 68° 12′ WL
Locatie in Bolivia
Aeropuerto Internacional El Alto (Bolivia)
Aeropuerto Internacional El Alto
Startbanen
   Baan      Lengte   Materiaal
10R/28L 4000 Asfalt
10L/28R 2050 Gras
Lijst van luchthavens
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

Aeropuerto Internacional El Alto is een van de belangrijkste internationale luchthavens van Bolivia. De luchthaven is gelegen in El Alto nabij de departementale hoofdstad van Bolivia, La Paz. Het vliegveld is het hoogst gelegen internationale airport ter wereld. De luchthaven is de grootste internationale luchthaven in Bolivia na de luchthaven Aeropuerto Internacional Viru Viru bij Santa Cruz de la Sierra.

Ongelukken en incidenten[bewerken | brontekst bewerken]

  • Op 4 mei 1971 stortte een vrachtvlucht met een Douglas DC-3 van Transporte Aéreo Militar neer vlak na het opstijgen van de luchthaven.
  • Op 17 september 1972 stortte een niet ingeplande passagiersvlucht met een Douglas DC-3 van Aerolíneas Abaroa neer vlak na het opstijgen van de luchthaven. Alle vier inzittenden overleefden de crash.
  • Op 1 januari 1985 crashte een Boeing 727 van Eastern Airlines onderweg van Paraguay naar Miami tegen de berg Illimani na een tussenstop op El Alto. De 29 inzittenden van de vlucht overleefden de crash niet.
  • Op 8 maart 2006 stortte een Learjet 35 van de Argentijnse luchtmacht neer na het opstijgen van luchthaven El Alto. Alle zes de inzittenden kwamen om.
Zie de categorie El Alto International Airport van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.