Aeropuerto Internacional Mariscal Sucre

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Aeropuerto Internacional Mariscal Sucre
Quito Mariscal Sucre Airport.JPG
IATA: UIO ICAO: SEQU
Algemene informatie
Opgericht 1960
Type Publiek
Eigenaar Quiport
Plaats Quito, Ecuador
Hoogte 2.813 m AMSL
Coördinaten 0° 8′ ZB, 78° 29′ WL
Website www.quitoairport.com
Locatie in Ecuador
Aeropuerto Internacional Mariscal Sucre
Aeropuerto Internacional Mariscal Sucre
Startbanen
   Baan      Lengte   Materiaal
17/35 3.025 m [1] Asfalt
Lijst van luchthavens
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

Aeropuerto Internacional Mariscal Sucre (IATA: UIO, ICAO: SEQU) is de luchthaven van Quito, Ecuador. Het is vernoemd naar Antonio José de Sucre, een Latijns-Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijder. De luchthaven is een van de hoogst gelegen luchthavens ter wereld: het bevindt zich op 2.813 meter boven de zeespiegel. De luchthaven werd geopend in 1960.

De luchthaven bevindt zich in het noorden van Quito, te midden van bebouwing. Door deze ligging kan de luchthaven niet meer groeien om grotere vliegtuigen of meer vliegverkeer te verwerken. Ook brengt de locatie risico's met zich mee voor de omwonende bevolking. Om deze problemen op te lossen wordt gewerkt aan een nieuwe luchthaven, Aeropuerto Internacional de Quito, op het Tababela-plateau, zo'n achttien kilometer ten oosten van de stad. [1]

Faciliteiten[bewerken]

De luchthaven bestaat uit twee vertrekhallen voor passagiers, voor nationaal en internationaal vervoer. Er is ook een terminal voor vrachtvervoer.

Sluiting[bewerken]

Op dinsdagavond 19 februari 2013 zal het laatste vliegtuig vanaf Aeropuerto Internacional Mariscal Sucre opstijgen en sluit de luchthaven officieel en wordt de nieuwe luchthaven Aeropuerto Internacional de Quito officieel in gebruik genomen.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen[bewerken]

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties