Albert Demtsjenko

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Albert Michailovitsj Demtsjenko (Russisch: Альберт Михайлович Демченко) (Tsjoesovoj (Oblast Perm), 27 november 1971) is een Russisch rodelaar.

Hij trad voor het eerst op het voorplan met een achtste plaats op de Olympische Winterspelen 1992 in de tweemansrodel. Op de Olympische Winterspelen 1994 deed hij voor het eerst mee in het individueel rodelnummer waarin hij een negende plaats behaalde. Bij de tweemansrodel eindigde hij in Lillehammer op de achtste plaats. Zowel in 1992 als in 1994 was zijn partner in de tweemansrodel de Rus Zelesny.

4 jaar later in Nagano werd hij gediskwalificeerd in het individuele nummer na de derde van de vier runs doordat de temperatuur van de ijzers onder zijn slee boven de toegelaten waarde zat. Hij stond toen op de tiende plaats. Met zijn partner Kolobayev eindigde zij tiende in de tweemansrodel.

Op de Olympische Winterspelen 2002 van Salt Lake City eindigde hij op de vijfde plaats.

Zijn eerste grote overwinningen kwamen er in het seizoen 2004/2005. Dat jaar won hij de Wereldbeker Rodelen 2004/2005 en de Challenge Cup.

Zijn beste resultaat op de Olympische Winterspelen behaalde hij in 2006 met een zilveren medaille op het individuele nummer. Dat jaar behaalde hij eveneens de titel bij de Europese Kampioenschappen in Winterberg, Duitsland.


Logo van de Olympische Spelen Goud Zilver Brons Logo van de Olympische Spelen
0 1 0