Alex Skolnick

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Alex Skolnick met het Trans-Siberian Orchestra, wintertour 2009.

Alex Skolnick (Berkeley (Californië), 29 september 1968) is een Amerikaanse jazz- en rockgitarist.

Hij is nu lid en was vanaf zijn jeugd jaren lid van de thrashmetalband Testament die hij na ruim 9 jaar in 1992 verliet. Gezien zijn jonge leeftijd (15) dat hij bij Testament begon als leidende gitarist, werd hij ook wel 'wonderkind' genoemd. Na de eerste periode bij Testament speelde Skolnick in bands als Savatage, de Stu Hamm-band, The Dream Engine, Attention Deficit en Ozzy Osbourne en deed hij mee aan allerlei projecten. Alex Skolnick is een veel gewilde gitarist vanwege zijn aparte gitaarspel en zijn vertrek bij Testament deed de band geen goed, hoewel ze toch overeind bleven door voornamelijk de constante bandleden Chuck Billy en Eric Peterson.

In 2005 deed Skolnick mee aan de reünie-tour van Testament met de daarbij uitgebrachte cd en dvd Live in London.

Vanaf 2004/2005 speelt Skolnick weer vrij constant in Testament en speelt hij ook in de (jazz)band "Alex Skolnick Trio" die in 2007 hun derde album, genaamd "Last Day In Paradise" uitbracht.

Na drie jaar brengt Testament weer een album uit, waar Skolnick weer van de partij is. Het album Dark roots of earth is een idee van Eric Peterson en kwam in Europa uit op 27 juli 2012.

Naast projecten en de bands Testament en Alex Skolnick Trio, speelt Skolnick, in 2013, gitaarsolo's in, op verzoek van Jon Oliva, op diens eerste soloalbum Raise The Curtain.

Trivia[bewerken]

  • Vroeger volgde Skolnick ooit gitaarlessen bij Joe Satriani.
  • Skolnick treedt ook weleens op, of speelt gitaarpartijen in, voor het Trans-Siberian Orchestra.
  • Skolnick heeft zijn eigen 'signature gitaar', bij Heritage, de 'Alex Skolnick Signature H-150', een gitaar vernoemd naar- en gesigneerd door Alex Skolnick, het is gebaseerd op een H150/157 model.[1]

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties