Love Me Tender (musical)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf All shook up, love me tender)
Love Me Tender
Muziek Elvis Presley
Boek Joe DiPietro
Gebaseerd op Twelfth Night
Première 24 maart 2005: Broadway
2006: Verenigde Staten
2009: Nederland
IBDB-profiel
Portaal  Portaalicoon   Musical

Love Me Tender is de Nederlandse versie van een Amerikaanse musical gebaseerd op de grootste hits van Elvis Presley. Het verhaal is geschreven door Joe DiPietro. Andere creatives voor de Nederlandse versie zijn onder anderen Carline Brouwer (regie), Jan Rot (vertaling), Anthony van Laast (choreografie), Jeroen Sleyfer (arrangementen, muzikale leiding) en Sieta Keizer (casting). De voorstelling wordt door de producent ook aangeduid met de naam Love Me Tender / All Shook Up. De voorstelling ging op 22 november 2009 in première en speelt tot en met 18 juli 2010. Bij het John Kraaijkamp Musical Awards Gala van 2010 won de voorstelling één prijs (voor beste geluidsontwerp) uit tien nominaties.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Love Me Tender vertelt het verhaal van de macho Chad die met motorpech strandt in een plattelandsdorpje. Net uit de gevangenis en gewapend met een gitaar, leren jack en een scherp oog voor vrouwen, wordt het anders zo rustige plaatsje door hem binnen 24 uur compleet op zijn kop gezet. Ook het leven van Natalie, die als reparateur werkt aan het herstel van de motor van Chad, krijgt van de ene op de andere dag een totaal andere wending. De jonge vrouw droomt er al tijden van de wijde wereld in te trekken en ziet in de sexy Chad de ideale reisgezel. Zij probeert hem op eigenzinnige wijze hiervan te overtuigen.

Opvoeringen[bewerken | brontekst bewerken]

De musical werd in 2004 in de V.S. ontwikkeld onder de naam All Shook Up. In 2005 was het enkele maanden op Broadway, New York te zien. Nederland is het eerste Europese land waar deze show wordt opgevoerd en heeft dus de Europese primeur. De musical ging in het Chassé Theater in Breda in première.

In het seizoen 2014-2015 werd de musical opgevoerd door de jongerencast van het CKE in het Parktheater te Eindhoven.

Nederlandse cast[bewerken | brontekst bewerken]