All You Need Is Love (televisieprogramma)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Zie All You Need Is Love (film) voor de gelijknamige film.
All You Need Is Love
Robert ten Brink komt binnen met een kandidaat (1992)
Speelduur per afl. 90 minuten
Presentatie Robert ten Brink
Regie Rolf Meter
Remco Boogaarts
Muziek All You Need Is Love
(The Beatles)
This Is Love
(will.i.am)
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 29 september 1992
Seizoenen 25
Zender VOO (1992-1995)
Veronica (1995-1998)
SBS6 (1998-2006)
RTL 4 (2006-heden)
Streamingdienst Videoland (2017-heden)
Prijzen
Gouden Televizier-Ring 1993
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

All You Need Is Love is een Nederlands televisieprogramma. In dit programma brengt Robert ten Brink geliefden weer bij elkaar en biedt hij partners de mogelijkheid op televisie te zeggen hoeveel ze van elkaar houden. Hij doet dit niet alleen in Nederland.

Reguliere uitzendingen[bewerken | brontekst bewerken]

Op 29 september 1992 startte de toenmalige publieke omroep Veronica met het televisieprogramma op Nederland 2. Het gelijknamige nummer van de Beatles werd als opening gebruikt.

Op 31 augustus 1995 ging Veronica commercieel en verhuisde All You Need Is Love mee. Ten Brink stapte in 1998 over naar SBS6 en nam het programma mee. Er werd echter maar één seizoen gemaakt voor SBS6. Het programma was vervolgens, buiten de kerstspecials, lange tijd niet meer te zien. Vanaf 2003 werden er weer enkele nieuwe seizoenen uitgezonden op SBS6.

In 2006 verhuisde het programma wederom met Ten Brink mee naar RTL 4. Het programma wordt de laatste jaren in de weken voor Valentijnsdag (vanaf begin januari t/m 14 februari) elke zaterdagavond uitgezonden en eindigt op of rond deze dag met een Valentijnsspecial (voorheen werd in deze periode het programma Love Letters uitgezonden). Sinds 2017 wordt het echter in de weken voor de Kerstspecial uitgezonden en met deze special afgesloten. In 2020 werd het na Valentijnsdag uitgezonden. Het begon toen een week na Valentijnsdag. Toen in maart van dat jaar het coronavirus uitbrak en iedereen thuis moest blijven, werd een speciale editie uitgezonden, waarin Robert ten Brink mensen verraste die zwaar werden getroffen door de maatregelen, bijvoorbeeld omdat een huwelijksfeest niet doorging of omdat een bijzondere verjaardag niet gevierd kon worden. Hij kwam dan bij ze langs om er alsnog een leuk feestje van te maken. Dat deed hij dan bij ze thuis in aangepaste vorm al dan niet met een klein publiek en ook vaak met een bekende artiest.

Kerstspecial[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 1992 wordt er wel elk jaar een All you need is love-kerstspecial uitgezonden, waarbij geliefden en familie bij elkaar worden gebracht om samen kerst te vieren. Deze kerstspecial wordt op Kerstavond uitgezonden.

Concert[bewerken | brontekst bewerken]

Van 2011 t/m 2013 werd er in december jaarlijks een All You Need Is Love-concert georganiseerd in de Heineken Music Hall. Tijdens dit concert traden diverse artiesten op. Het concert werd ook op televisie uitgezonden na de kerstspecial.

Australië[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2006 brengt Robert ten Brink in het programma niet alleen in Nederland geliefden bij elkaar, maar ook in het verre Australië. Het komt namelijk nog al eens voor dat mensen een geliefde hebben die helemaal in Australië woont. Als dit gebeurt moeten ze deze geliefde natuurlijk heel erg en heel lang missen vanwege de verre en lange reis daarnaartoe. Robert ten Brink geeft daarom in elke reeks van All You Need Is Love een aantal van dit soort mensen de gelegenheid om deze geliefde eindelijk eens keer te zien en in de armen te slaan. Hiervoor reist hij met deze mensen, die hiervoor zijn geselecteerd af naar Australië om ze aldaar bij hun geliefden af te leveren.

Film[bewerken | brontekst bewerken]

In het najaar van 2018 kwam de film All You Need Is Love uit die gebaseerd is op het programma. Deze werd geregisseerd door Will Koopman.

Prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Voorganger:
Medisch Centrum West (TROS)
Winnaar Gouden Televizier-Ring
1993
Opvolger:
Vrouwenvleugel (RTL)