Amazonehouding

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Amazone (standje))
Ga naar: navigatie, zoeken
Illustratie van de amazonehouding.
erotische prent van de kunstenaar Johann Nepomuk Geiger

De Amazone is een seksuele positie waarbij de man op zijn rug ligt en de vrouw op hem zit, hem als het ware berijdt als een vrouwelijke ruiter ofwel amazone.

De bewegingsvrijheid van de vrouw is in deze houding veel groter dan in de traditionele missionarishouding waarbij de vrouw onder de man ligt. De vrouw kan zelf bepalen hoe ver de penis naar binnen gaat omdat ze op haar knieën zit. Wanneer de vrouw naar voren leunt kan de man iets actiever worden indien hij zijn knieën iets optrekt. Zo kan hij zijn bekken meer bewegen.

Tijdens de amazonehouding worden andere delen van de vagina en schedemond gestimuleerd dan bij de missionaris- of hondjeshouding. De man heeft zijn handen vrij om haar lichaam te strelen of haar clitoris te stimuleren. Een ander voordeel is dat het gewicht van de man niet op de vrouw steunt. Dit is een groot voordeel wanneer de vrouw bijvoorbeeld zwanger is. Het is ook een goede houding om anale seks te oefenen omdat de vrouw dan zelf het tempo kan bepalen.

Varianten[bewerken]

  • De omgekeerde amazonehouding is een positie waarbij de vrouw nog steeds bovenop zit maar dan met de rug naar haar partner.
  • Wanneer de vrouw op de man gaat liggen spreekt men van de omgekeerde missionarishouding.
  • De dubbele amazonehouding houdt in dat de man door twee vrouwen wordt bereden (een trio). Één vrouw gaat op de penis zitten en één op het gezicht van de man.