Andorra op het Eurovisiesongfestival 2008

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Eurovisiesongfestival 2008
Land Vlag van Andorra Andorra
Nationale selectie
Selectieproces Interne selectie
Artiest Gisela
Lied Casanova
Uitslag
Halve finale 16de (22 punten)
Finale Niet gekwalificeerd
Gisela, Tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival 2008

Andorra nam deel aan het Eurovisiesongfestival 2008, gehouden in Belgrado, Servië. Het was de vijfde deelname van het land.

Selectieprocedure[bewerken]

Zangeres Gisela was de keus van de omroep RTVA om Andorra te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2008. De zangeres werd in december 2007 al getipt door de krant Diari d'Andorra als vertegenwoordiger van het land. Gisela nam deel aan de eerste editie Operacion Triunfo, waar Rosa er met de overwinning vandoor ging. Gisela ging wel mee als backing naar het Songfestival in Tallinn.

In februari 2007 was ze nog te zien in één van de uitzendingen van Misión Eurovisión, toen ze ter introductie één van de finalenummers ten gehore bracht. Ze trad aan met een grotendeels Engelstalig nummer met enkele Catalaanse regels tussendoor.

Met de deelname van Gilsela was het de 5de deelname van Andorra en de verwachtingen waren hoog gespannen. Maar ook Gilsela wist geen finaleplek te bereiken. Wel won ze de Barbara Dex Award voor de slechtst geklede artiest op het songfestival.