Andrea Dotti

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
10-04-2014

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst.

De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: NE, echtgenoot van; de info kan in Audrey Hepburn.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet en verbeter het! Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Graaf Andrea Paolo Mario Dotti (Napels, 18 maart 1938 - Rome, 30 september 2007) was een Italiaanse graaf en psychiater en de tweede echtgenoot van Audrey Hepburn.

Dotti ontmoette Hepburn op een cruise en werd verliefd op haar tijdens een trip naar enkele Griekse ruïnes. Hepburn wilde graag meer kinderen en overwoog zelfs te stoppen met werken. Ze had al een zoon, Sean, uit haar vorige huwelijk met Mel Ferrer.

Dotti en Hepburn trouwden op 18 januari 1969 en kregen samen nog een zoon, Luca, die in 1970 werd geboren. Het huwelijk duurde dertien jaar; Dotti hield van Audrey en had een goed contact met zijn stiefzoon Sean, maar ging relaties aan met jongere vrouwen. Het stel scheidde in 1982, toen de kinderen oud genoeg waren om verder te gaan met alleen hun moeder. Hepburn bleef contact houden met Dotti voor het welzijn van Luca, in tegenstelling tot het contact met Mel Ferrer dat totaal verbroken was.

Andrea Dotti overleed eind september 2007 door complicaties ten gevolge van een coloscopie.