Arnhem Falcons

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De Arnhem Falcons is een American footballteam uit Arnhem. Ze komen uit in de Eredivisie, dat georganiseerd wordt door de American Football Bond Nederland.

De Falcons zijn opgericht in 1989 en komen voort uit de eerder (door Peer Wensink en Freek de Jong) opgerichte Running Beers. Door de verhuizing naar het wedstrijd- en sportcomplex Valkenhuizen is toen de naam veranderd in Arnhem Falcons.

In 2010 is de club verhuisd naar sportpark ‘t Craneveld. In 2013 werd op dit sportpark een Fieldturf-kunstgrasveld aangelegd. Dit was het eerste kunstgrasveld voor een American Football-club in Nederland.

Historie[bewerken | brontekst bewerken]

In 1990 begon het team met spelen in de competitie. Dat jaar verliep moeizaam en er werd maar één wedstrijd gewonnen. De daarop volgende jaren verliepen steeds iets beter en in 1994 werd de helft van alle wedstrijden gewonnen. In 1996 wonnen de Falcons de herfstronde, die dat jaar voor het eerste georganiseerd werd door de voormalige Nederlandse American Football Federatie (NAFF). In de finale van het seizoen verloren ze echter van de Amsterdam Crusaders.

In 1997 ging het op sportief gebied uitstekend en werd een bijna perfect seizoen genoteerd door alle wedstrijden op een na te winnen. In dit jaar wist het team ook de BeNeLux competitie te winnen. In 1999 wonnen de Arnhem Falcons alle wedstrijden in de competitie, maar verloren ze in de finale van Zoetermeer.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]