Art Basel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

ART BASEL is een van de grootste, zo niet de grootste hedendaagse (actuele) kunstbeurs voor hedendaagse kunst ter wereld en gaat jaarlijks onder andere door in de Zwitserse stad Bazel, op de grens met Frankrijk. Er is echter ook een Art Basel in Miami Beach (Florida) in de Verenigde Staten van dezelfde organisatoren.

Het vraagt minstens twee dagen om een beurs van deze omvang te kunnen bezoeken. Het geeft vooral een goed beeld van de kunsthandel en de realiteit van het kunstgebeuren, ver van het soms meer hoogstaande maar ook dikwijls steriele subsidie - universum van overheidsmusea biennales, Documenta en dies meer, voor hedendaagse kunst. Sommige exclusieve galerijen uit het Nederlands taalgebied en Brussel zijn / waren daar vertegenwoordigd zoals: Galerie Paul Andriesse en Annet Gelink Gallery uit Amsterdam, Jan Mot, Xavier Hufkens, Galerie Rodolphe Janssen en Galerie Greta Meert uit Brussel en Zeno X Gallery uit Antwerpen.

Andere belangrijke internationale hedendaagse - kunstbeurzen zijn bijvoorbeeld Armory Show in NYC en Frieze Art Fair in Londen.

Externe link[bewerken]