Artemis Fowl: De Russische connectie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Artemis Fowl: De Russische connectie
Oorspronkelijke titel Artemis Fowl: The Arctic Incident
Auteur(s) Eoin Colfer
Land Ierland
Taal Engels
Reeks/serie Artemis Fowl
Genre Fantasy
Uitgever Hyperion Books
Uitgegeven Mei 2002
Medium Print (Hardback & Paperback)
Pagina's 277
ISBN-code 0786808551
Voorloper Artemis Fowl
Vervolg Artemis Fowl: De eeuwige code
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Artemis Fowl: De Russische connectie (originele titel Artemis Fowl: The Arctic Incident) is het tweede boek uit de serie van de serie Artemis Fowl, geschreven door Eoin Colfer. Het boek verscheen in mei 2002.

Inhoud[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Het boek begint met een flashback, waarin wordt vermeld dat Artemis Fowl I (de vader van Artemis Fowl II) voor aanvang van het vorige boek gevangen is genomen door de Russische maffia toen hij met een grote vracht cola door de Kolabaai voer. De maffia wil losgeld. Dit verklaart deels Artemis’ acties in het vorige boek.

Terug in het heden ontdekt Artemis eindelijk de locatie van zijn vader en wil hem gaan halen. Ondertussen, in de elfenwereld, krijgt de elfBI lucht van een batterijensmokkel door kobolds. Artemis Fowl is hun hoofdverdachte, dus wordt Holly gestuurd om hem te ondervragen. Artemis blijkt onschuldig, dus maakt de elfBI een deal met hem; als hij hen helpt de smokkelaars te ontmaskeren, zullen zij hem helpen om zijn vader te redden.

Artemis ontmaskert Opal Koboi en Pico Knuppel als de meesterbreinen achter de smokkel. De elfBI traceert ondertussen Artemis’ vader. Hij wordt vastgehouden door Mikhael Vassikin, een ex-KGB agent.

De reddingsactie verloopt niet al te soepel omdat de kobolden de groep lastig vallen. Door Artemis Fowl I te beschieten met een nep granaat met bloed erin lijkt het alsof hij wordt dood geschoten. Het losgeld wordt op een heuvel verderop gezet en de maffia gaat erheen. Holly Short redt de vader van Artemis en hij overleeft het.