Asian Development Tour

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.

De Asian Development Tour organiseert golftoernooien in Azië op een niveau onder de Aziatische PGA Tour (Asean Tour). Het is vergelijkbaar met de Europese Challenge Tour in Europa en de Nationwide Tour in de Verenigde Staten.

De Asian Development Tour werd in 2010 opgericht en had toen vijf toernooien, in 2011 waren er acht toernooien. Er werd gespeeld in Maleisië (4x), Chinees Taipei (2x), Bangladesh en de Filipijnen.

Spelers die via de Tourschool zich niet kwalificeren voor de Aziatische Tour, kunnen een klassering krijgen in de Asian Development Tour. De top-3 van de Order of Merit krijgen aan het einde van het seizoen een spelerskaart voor de Aziatische Tour van het volgende jaar. Guido van der Valk, die in Manilla woont, won het laatste toernooi van 2011, de PGM-MIDF-KLGCC Classic in Kuala Lumpur.

Order of Merit[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Nummer 1 Nummer 2 Nummer 3
2010 Vlag van Maleisië S. Siva Chandhran Vlag van Chinees Taipei Chia-jen Hsu Vlag van Maleisië Akhmal Tarmizee
2011 Vlag van Verenigde Staten Jonathan Moore Vlag van Chinees Taipei Chen-chih Chiang Vlag van Chinees Taipei Shang-hung Kao
2012 Vlag van Filipijnen Jay Bayron Vlag van Chinees Taipei HSU Mong-nan Vlag van Engeland Peter Richardson
2013 Vlag van Maleisië Nicholas Fung Vlag van Verenigde Staten James Bowen (golfer) Vlag van Maleisië Ian Steel

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]