Asterix in Indus-land

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Asterix in Indus-land
Orig. titel Astérix chez Rahàzade
Scenario Albert Uderzo
Tekeningen Albert Uderzo
Eerste druk 1987
Lijst van albums van Asterix
Portaal  Portaalicoon   Strip

Asterix in Indus-land is het 28e stripalbum in de Asterix-stripreeks. Het verhaal is zowel geschreven als getekend door Albert Uderzo.

Inhoud[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De Galliërs vieren een feest ter ere van hun nieuwe dorp (hun vorige was aan het einde van De zoon van Asterix platgebrand). De speech die Heroix wil geven wordt onderbroken door Kakafonix, wiens gezang een regenbui veroorzaakt. Door de regen valt plotseling een vreemde bruine man met een tapijt uit de lucht.

De man stelt zich voor als Watziznehm. Hij komt uit een ver land (India) en is naar Gallië gekomen om de zingende regenmaker (Kakafonix) op te halen. In zijn land heeft het al in geen tijden meer geregend en de bevolking is wanhopig. Als het niet binnen 1001 uren gaat regenen, zal prinses Orinjade, dochter van de Rajah, worden gedood als offer aan de weergoden. Dit alles is in feite een kwaadaardig plan van de grootvizier Hoodunnit, die op deze manier de enige erfgenaam van de Rajah uit de weg wil ruimen zodat hij zelf de troon kan overnemen.

Kakafonix gaat akkoord. Ook Asterix en Obelix gaan mee. Onderweg komt de groep de piraten tegen, stort neer op een Grieks handelsschip, en moet een nieuw tapijt zien te vinden wanneer het oude door een bliksem wordt vernield.

Eenmaal in India is er nog maar 30 uur om het te laten regenen. Tot overmaat van ramp blijkt Kakafonix zijn stem te zijn verloren door de barre tocht. De Indische dokters proberen hem te helpen met onder andere een bad van olifantmelk. Hoodunnit hoort van de komst van de bard, en stuurt zijn helpers om hem te ontvoeren. Asterix en Obelix weten na een lange toch door de jungle Kakafonix terug te vinden.

Het gezelschap keert net op tijd terug in de stad om de executie van de prinses tegen te houden. Kakafonix krijgt zijn stem terug door een dosis toverdrank, en kan het eindelijk laten regenen.

Als dank voor hun hulp geef de Rajah een groot feest. Hoewel ze daar genoeg te eten hebben, maakt Obelix bekend dat hij heimwee heeft aangezien in hun dorp hun stamgenoten nu vast het gebruikelijke banket onder de sterrenhemel hebben. Op het laatste plaatje blijkt dit inderdaad het geval te zijn.

Notities[bewerken]

  • Dit is het eerste album waarin de grap dat Kakafonix slechte zangkunst regen veroorzaakt werd gebruikt. De grap werd herhaald in De roos en het zwaard.
  • Whodunnit, een slechte fakir en helper van Hoodunnit, maakt een referentie naar Iznogood, een ander personage bedacht door René Goscinny.
Bronnen, noten en/of referenties
Door Goscinny en Uderzo: Asterix de Galliër · Het gouden snoeimes · Asterix en de Goten · Asterix als gladiator · De ronde van Gallia · Asterix en Cleopatra · De strijd van de stamhoofden · Asterix bij de Britten · Asterix en de Noormannen · Asterix als legioensoldaat · Asterix en het ijzeren schild · Asterix en de Olympische Spelen · Asterix en de koperen ketel · Asterix in Hispania · De intrigant · Asterix en de Helvetiërs · De Romeinse lusthof · De lauwerkrans van Caesar · De ziener · Asterix op Corsica · Het geschenk van Caesar · De grote oversteek · Obelix & Co. · Asterix en de Belgen
Door Uderzo: De broedertwist · De odyssee van Asterix · De zoon van Asterix · Asterix in Indus-land · De roos en het zwaard · De beproeving van Obelix · Asterix en Latraviata · Het pretpakket · Het geheime wapen · De verjaardag van Asterix & Obelix: Het gulden boek
Door Ferri en Conrad: Asterix bij de Picten
Animatiefilms: Asterix de Galliër · Asterix en Cleopatra · Asterix verovert Rome · Asterix contra Caesar · Asterix bij de Britten · Asterix en de knallende ketel · Asterix in Amerika · Asterix en de Vikingen
Live-action films: Asterix & Obelix tegen Caesar · Asterix & Obelix: missie Cleopatra · Asterix en de Olympische Spelen · Asterix en Obelix: in dienst van de majesteit
Personages: Asterix · Obelix · Idéfix · Kakofonix/Assurancetourix · Heroïx/Abraracourcix · Panoramix · Nestorix/Agécanonix · Lijst van personages in de verhalen van Asterix
Overig: Asterix en de waarheid · Hoe de kleine Obelix in de ketel van de druïde viel · Parc Astérix · (computer)spellen