Atlético Madrid (Superleague Formula)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Atlético Madrid is een Spaans racingteam dat deelneemt aan de Superleague Formula. Het team is gebaseerd op de voetbalclub Atlético Madrid dat deelneemt aan de Primera División.

2008[bewerken | brontekst bewerken]

In het eerste seizoen miste Atlético Madrid het eerste raceweekend op Donington Park. Het team maakte zijn entree op de Nürburgring met als coureur de Spaanse Andy Soucek. Het team finishte als 18e en laatste in het kampioenschap. Tijdens het seizoen werd het team gerund door EuroInternational.

2009[bewerken | brontekst bewerken]

In 2009 reed de Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung de eerste drie races van het seizoen, met als beste resultaat een tweede plaats op Zolder. De laatste drie races werd María de Villota de eerste vrouw die deelnam aan de Superleague Formula. Het team finishte als 15e in het kampioenschap. Alan Docking Racing runde het team dit seizoen.

2010[bewerken | brontekst bewerken]

In 2010 reed de Australiër John Martin het eerste weekend op Silverstone. Vanaf het tweede raceweekend op Assen rijdt María de Villota weer, en zal Martin naar een nieuw, nog onbekend team gaan. Alpha Team zal dit seizoen de auto runnen.