AutoWeek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
AutoWeek
Genre Auto's
Doelgroep(en) Autoliefhebbers, autoverkopers
Frequentie week
Eerste editie 1990
Land(en) Nederland
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

AutoWeek is een Nederlands tijdschrift over auto's dat tussen 1990 en 2001 werd uitgegeven door VNU en sinds 2001 door het Finse Sanoma.

AutoWeek verschijnt in Nederland onder licentie van het Duitse AutoBild voor het eerst in 1990. De hoofdredacteur is Robert van den Ham.

Het weekblad richt zich naast autoliefhebbers op mensen die een nieuwe of tweedehands auto willen kopen. De oplage van het blad bedroeg in 2012 ongeveer 92.000 exemplaren en bereikte daarmee, naar eigen zeggen, wekelijks zo'n 600.000 lezers. [1]. Line- en brandextensions zijn onder meer eigen verzekeringen, financieringen en pechhulp.

In 2012 werd AutoWeek genomineerd voor twee Mercurs: voor Tijdschriftreportage van het Jaar en Hoofdredacteur van het Jaar (Robert van den Ham). De Tijdschriftreportage-prijs werd gewonnen; Dossier Saab, een multimediaal project over het faillissement van Saab.

Bekende medewerkers zijn Sandor van Es (autocoureur / adjunct-hoofdredacteur); Bas van Putten (columnist / schrijver) en Jerry Goossens (columnist / schrijver).

Bronnen, noten en/of referenties