Avery Dennison

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Avery Dennison
Avery Dennison in Utrecht
Avery Dennison in Utrecht
Oprichting 1935
Oprichter(s) Ray Stanton Avery
Producten Branding Solutions
Website http://www.averydennison.com/
Portaal  Portaalicoon   Economie

Het bedrijf Avery Dennison is in Pasadena, Californië, Verenigde Staten gevestigd. Het staat al jaren in de Fortune 500, in 2013 op plaats 375.

Het bedrijf werd in 1935 opgericht door R. Stanton Avery, die de uitvinder was van het eerste zelfklevende etiket (met de naam Kum Kleen). Het produceerde gaandeweg een steeds groter scala aan kantoorartikelen en groeide uit tot een multinational.

Het hoofdkantoor van de divisie Printer Systems staat in Eching, Duitsland en het hoofdkantoor van Fasteners Europe staat in Wooburn Green in Engeland. De hoofdvestiging van de IBMS/Ticketing divisie staat in Sprockhövel. In Hazerswoude staat een grote fabriek en in Leiden is het Europe Corporate Office gevestigd. In Oegstgeest wordt in 2013 een nieuw kantoor gebouwd.

Overnames[bewerken]

Het bedrijf heeft in zijn geschiedenis een aantal overnames gedaan. Begonnen als Avery is het in 1990 samengegaan met het Amerikaanse Dennison. In 1990 heeft het ook Fasson overgenomen, en rond 2000 Jackstad en het Duitse Zweckform. In 2007 heeft het Paxar overgenomen, waarmee het een flinke groei heeft gemaakt in zijn retail-tak.

Locaties in Nederland en België[bewerken]

Avery Dennison heeft in Nederland de volgende vestigingen:

In België: