BNP Paribas Fortis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf BNP Paribas-Fortis)
Ga naar: navigatie, zoeken
BNP Paribas Fortis
Onderdeel van BNP Paribas
Onderdeel sinds 2008
Aandeelhouder BNP Paribas S.A. (100%)
Oprichting 1990
Hoofdkantoor Warandeberg 3
1000 Brussel
België
Motto of slagzin De bank voor een wereld in verandering.
Sleutelfiguren Maxime Jadot (CEO)
Werknemers 37.000 (waarvan 18.000 in België)
Producten Financiële diensten
Portaal  Portaalicoon   Economie

BNP Paribas Fortis is een Belgische bank, dochteronderneming van BNP Paribas. De naam 'BNP Paribas Fortis' kwam er naar aanleiding van de aankoop door BNP Paribas S.A. (via de FPIM) van 75% van de aandelen van Fortis Bank SA/NV in mei 2009. Ondertussen zijn alle aandelen van BNP Paribas Fortis aangekocht door BNP Paribas.

Voor oktober 2008 was Fortis Bank SA/NV, samen met Fortis Bank Nederland N.V., de bancaire poot van de zogenaamde Fortis holding (die uit twee vennootschappen bestond: Fortis N.V. en Fortis NV/SA) en stond bekend als Fortis.

Definitieve overname[bewerken]

Op 28 april 2009 gingen de aandeelhouders van Fortis NV/SA in België en op 29 april 2009 de aandeelhouders van Fortis N.V. in Utrecht akkoord met de verkoop van de aandelen van Fortis Bank SA/NV aan BNP Paribas S.A. Hiermee werden 75% van de aandelen van Fortis Bank SA/NV aan BNP Paribas S.A overgedragen.

De resterende 25% van de aandelen van Fortis Bank SA/NV was in handen van de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (Belgische Staat). Deze laatste verkocht op 13 november 2013 haar belang aan de Franse bankgroep BNP Paribas om de Belgische schuldgraad onder de 100 procent van het bruto binnenlands product te brengen.[1]

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties