Baby Vertongen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Baby Vertongen is het 51e album in de stripreeks F.C. De Kampioenen naar de gelijknamige televisieserie. Hierin wordt Paulien Vertongen, het kind van Marc Vertongen en Bieke Crucke, geboren. In de televisieserie gebeurt dat in de aflevering "Een moeilijke bevalling" (seizoen 18, aflevering 13). De strip werd getekend door Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden. De strip werd uitgegeven door Standaard Uitgeverij.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De droom van Pascale, moeder van Bieke, komt eindelijk uit. Ze wordt grootmoeder. Ook de andere Kampioenen zijn zeer blij met de zwangerschap van Bieke. En er is iets met Carmen aan de hand: ze wil slanker worden, maar wordt steeds dikker. De Kampioenen komen erachter dat ze pillen van Fernand koopt. Er is duidelijk iets niet in de haak hiermee. Ondertussen gaan Pascale en Maurice de as van maman uitstrooien in de zee, maar ook dat loopt niet als gepland. En dan is daar eindelijk het grote moment: Bieke moet bevallen. Marc lijkt echter niet op tijd in het ziekenhuis te geraken.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Het verloop van de geboorte van het kind is gebaseerd op het verhaal van Jezus Christus.
  • Strip 51 ging De nies van de neus heten. Door de geboorte van Paulien, die in de tv-reeks werd verwerkt, werd De nies van de neus verplaatst naar nr. 52.