Ballacraine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ballacraine en Ballaspur liggen vlak bij elkaar op de zuidwestelijke hoek van de Snaefell Mountain Course.
Ballacraine Farm is nu "Aromaspa" en mountainbikeverhuur. Voor de coureurs ligt ze in de binnenbocht van Ballacraine Corner.
Ballacraine Farm.

Ballacraine of Ballacraine Corner (Manx: boerderij van McCrayne of Craine) en Ballaspur (Manx: boerderij van de sporen) zijn markante punten op het eiland Man.

Ze liggen in de civil parish German langs de Snaefell Mountain Course, het stratencircuit dat gebruikt wordt voor de Isle of Man TT en de Manx Grand Prix en dat ook deel uitmaakte van de Highroads Course en de Four Inch Course, die gebruikt werden voor de Gordon Bennett Trial en de RAC Tourist Trophy van 1904 tot 1922. De Mountain Course volgt tot aan Ballacraine de A1 van Douglas naar Peel en vanaf Ballacraine de A3 Castletown - Ramsey. Ballacraine en Ballaspur zijn de eerste punten in de Mountain Course die van 1907 tot 1910 ook deel uitmaakten van de St John's Short Course, die voor races werd gebruikt omdat de motorfietsen nog te zwak waren om de heuvels rond de berg Snaefell te beklimmen.

Ballacraine[bewerken]

Ballacraine is een kruispunt aan de oostgrens van de plaats St John's waar de A1 en de A3 met elkaar kruisen. Het wordt gedomineerd door Ballacraine Farm en het voormalige Ballacraine Hotel, dat nu een woonhuis is. De omgeving wordt gedomineerd door landbouwgrond en de toppen van Beary Mountain, Greeba Mountain en Slieau Whallian. Voor de coureurs is Ballacraine de eerste echt gevaarlijke bocht nadat ze vanaf Braddan Bridge bijna 10 km zonder al te scherpe bochten hebben gereden. Bij Ballacraine moeten ze in noordelijke richting afdraaien naar Kirk Michael.

Ballaspur[bewerken]

Ballaspur ligt slechts 250 meter noordelijk van Ballacraine. Het vormt een gevaarlijk punt omdat de weliswaar flauwe linker bocht in de weg bijzonder onoverzichtelijk is. Deze wordt gevolgd door een flauwe rechter bocht die wel overzichtelijk is, maar gevaarlijk omdat de weg hier veel hoger ligt dan de bebouwing in de buitenbocht. Bovendien moet men hier sterk accelereren voor het korte rechte stuk via Ballig naar de volgende bocht, Doran's.

Gebeurtenissen bij Ballacraine[bewerken]

  • In 1910, toen Ballacraine nog deel uitmaakte van de St John's Short Course, nam men nieuwe veiligheidsmaatregelen: bij Ballacraine werd een houten talud gemaakt om de coureurs te beschermen tegen de scherpe stenen van een muur. Om de snelheid te drukken mochten tweecilinders nog maar 670 cc meten, maar desondanks reed Harry Bowen een ronde van 53,15 mph, maar botste uitgerekend tegen het houten "veiligheidstalud".
  • Op 10 juni 1929 verongelukte Cecil Ashby met een New Imperial tijdens de Junior TT
  • Op 9 juni 1971 verongelukte Brian Finch met een 500cc Suzuki tijdens de Production TT
  • Op 25 augustus 2008 verongelukte John Goodall met een AJS Boy Racer tijdens de Junior Classic Race van de Manx Grand Prix

Gebeurtenissen bij Ballaspur[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties