Baltimore Ravens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Baltimore Ravens (of simpelweg de Ravens) is een Amerikaans professioneel American footballteam uit Baltimore. Ze komen uit in de noorddivisie van de American Football Conference (AFC), wat onderdeel is van de National Football League (NFL). De naam hebben ze te danken van het gedicht 'the raven' van Edgar allan poe.

De Ravens spelen vanaf 1996 mee in de NFL. Het team bestond al veel langer, maar heette toen nog de Cleveland Browns. De toenmalige eigenaar wilde het team verplaatsen van Cleveland naar Baltimore vanwege problemen met het stadion en hoge schulden. De rechter besloot dat de naam, kleuren en resultaten van de Browns in Cleveland moesten blijven. Zo begon het team dus opnieuw in Baltimore.

Het stadion van de Ravens, genaamd 'M&T bank stadium', biedt plaats aan 71.008 toeschouwers. Voordat de Ravens hier speelden, speelden ze in het 'memorial stadium' goed voor 53.371 toeschouwers.

In 2003 won de toenmalige running back, Jamal Lewis, de titel van NFL-player van het jaar. De Ravens werden twee keer conference champs en vier keer division champs. Het team heeft tweemaal de Super Bowl gewonnen. In 2000 versloegen de Baltimore Ravens in de finale de New York Giants met 34-7, en in 2013 versloegen ze de San Francisco 49ers met 34-31.

Externe link[bewerken]