Battlefield (computerspelserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Battlefield (spelserie))
Ga naar: navigatie, zoeken
Battlefield
Battlefield 2 logo.jpg
Ontwikkelaar(s) DICE
Uitgever(s) Electronic Arts
Genre(s) First-person shooter
Third-person shooter
Platform(s) Microsoft Windows
Mac OS X
Xbox
Xbox 360
PlayStation 2
PlayStation 3
Navigatie
Eerste spel Battlefield 1942
(10 september 2002)
Laatste spel Battlefield 4
(Oktober 2013)
Website
Portaal  Portaalicoon   Computer

Battlefield is een reeks van first-person shooter-computerspellen, die hoofdzakelijk online gespeeld kunnen worden. Online spelen betekent in Battlefield met maximaal 64 spelers tegen elkaar vechten in twee teams.

In de Battlefield serie is het naast het first-person shooter-gedeelte mogelijk om voertuigen als tanks, boten, vliegtuigen en helikopters te gebruiken.

Van de Battlefield spellen zijn zowel versies voor de pc als voor consoles.

Spellen[bewerken]

Pc[bewerken]

Uitbreidingssets:
 • Battlefield 2 is uitgebracht in 2005 en gaat over een strijd in de nabije toekomst tussen de VS, China en de MOC, een Arabisch leger.
Uitbreidingssets:
 • Battlefield 2: Special Forces: nieuwe maps, voertuigen en wapens met de nadruk op de elite eenheden van allerlei landen, zoals de SEALs van de VS en de SAS van Groot-Brittannië.
 • Battlefield 2: Euro Force: een nieuw leger (de Europese Unie) en nieuwe maps, voertuigen en wapens (Dit uitbreidingspakket was alleen te koop via EAlink, maar is nu gratis te krijgen via de 1.5 patch van Battlefield 2).
 • Battlefield 2: Armored Fury: nieuwe maps en voertuigen met de nadruk op tank gevechten (Dit uitbreidingspakket was alleen te koop via EAlink, maar is nu gratis te krijgen via de 1.5 patch van Battlefield 2).
 • Battlefield 2142 is uitgebracht op 19 oktober 2006. Dit spel speelt zich 200 jaar na het eerste deel af en kenmerkt zich vooral door de futuristische wapens en voertuigen.
Uitbreidingsset:
 • Battlefield 2142: Northern Strike is de enige uitbreiding van Battlefield 2142. Het gevecht vindt dit keer plaats in het noorden van Europa. Er zijn enkele nieuwe voertuigen en mappen toegevoegd.
 • Battlefield: Bad Company is uitgebracht in 2008Het spel speelt zich af in de nabije toekomst de oorlog tussen de Russische Federatie en de Verenigde Staten.
Uitbreidingsset:
 • Battlefield 3 is uitgebracht in 2011 Het spel speelt zicht af in de huidige tijd/nabije toekomst.
DLC:
 • Battlefield 4 is uitgebracht in 2013 Het spel speelt zicht af in de huidige tijd/nabije toekomst.
DLC:

Consoles[bewerken]

Pc & consoles[bewerken]

 • Battlefield: Bad Company 2 is het vervolg van Battlefield Bad Company en is uitgekomen op 4 maart 2010 voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc. Net als zijn voorganger maakt het gebruik van de Frostbite-engine. De 4 soldaten uit het eerste deel komen terug in een plot over een ongelofelijk sterk wapen.
 • Battlefield 3 is het vervolg op het succesvolle spel Battlefield 2 is op 25 oktober 2011 in de Verenigde Staten en op 27 oktober in Europa uitgekomen. Het spel gebruikt Frostbite 2, de nieuwste versie van de engine die DICE heeft ontwikkeld. De bèta is vrijgegeven op 29 september 2011.
 • Battlefield 4 is het vervolg op Battlefield 3

Externe link[bewerken]