Bedtime Stories (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bedtime Stories
Tagline Whatever they dream up... he has to survive.
Regie Adam Shankman
Producent Adam Sandler
Andrew Gunn
Jack Giarraputo
Scenario Matt Lopez
Tim Herlihy
Hoofdrollen Adam Sandler
Keri Russell
Guy Pearce
Russell Brand
Richard Griffiths
Teresa Palmer
Lucy Lawless
Courteney Cox
Muziek Rupert Gregson-Williams
Montage Tom Costain
Cinematografie Michael Barrett
Distributie Walt Disney Pictures
Happy Madison
Gunn Films
Première 25 december 2008
Speelduur 99 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $80.000.000
Opbrengst $109.617.468[1]
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Bedtime Stories is een Disneyfilm uit 2008 onder de regie van Adam Shankman. Hoofdrolspeler Adam Sandler zorgde met zijn bedrijf Happy Madison en Andrew Gunns bedrijf Gunn Films voor de productie.[2]

De filmmuziek voor werd gecomponeerd door Rupert Gregson-Williams, die de soundtrack opnam met het Hollywood Studio Symphony in de Newman Scoring Stage van 20th Century Fox.[3]

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Marty Bronson (Jonathan Pryce) begon in 1974 in Los Angeles het Sunny Vista Motel. Behalve zijn werk, was dat ook zijn ziel en zaligheid en hij voedde er zijn kinderen Skeeter en Wendy met veel plezier op. Bronson was alleen op zakelijk vlak niet zo bedreven. Hij dreigde op den duur failliet te gaan en was daarom gedwongen het motel te verkopen aan Barry Nottingham. Die beloofde Bronson dat Skeeter ooit het motel mocht leiden zodra hij daarvoor kundig genoeg was.

Het is 25 jaar later wanneer Skeeter (Adam Sandler) nog steeds in het hotel werkt, maar al die jaren als klusjesman. Nottingham heeft het Sunny Vista Motel inmiddels laten verbouwen tot het immense Sunny Vista Nottingham, een van zijn 23 luxe hotels. Hij kondigt niettemin aan dat er weer een verbouwing op til is. Nottingham wil het huidige gebouw laten slopen en het vervangen door een nieuw hotel, dat het grootste van allemaal moet worden en een 21e-eeuwse uitstraling moet krijgen. Hij onthult ook wie de manager daarvan wordt: Kendall Duncan (Guy Pearce), de vrijer van zijn jetsetdochter Violet (Teresa Palmer).

Wanneer Skeeter teleurgesteld op bezoek gaat bij zijn gescheiden en alleenstaande zus Wendy (Courteney Cox), vraagt zij hem om een gunst. Ze is het hoofd van een school, maar die wordt binnenkort afgebroken. Daarom moet ze op zoek naar werk en wil ze een week naar Arizona voor sollicitatiegesprekken. Wendy wil dat Skeeter zo lang op haar kinderen Patrick (Jonathan Morgan Heit) en Bobbi (Laura Ann Kesling) past. Hij hoeft dit alleen avonden en nachten te doen. Haar vriendin Jill Hastings (Keri Russell) neemt ze overdag mee naar school, waar zij als lerares werkt.

Wendy blijkt haar kinderen extreem gezond en pedagogisch verantwoord op te voeden. Niet alleen heeft ze enkel razend gezond, door haar kinderen verafschuwd eten in huis, maar ze hebben ook geen televisie. Daarom begint Skeeter verhalen voor het slapengaan voor ze te verzinnen, net zoals zijn vader dat altijd voor hem deed. Hoewel deze gaan over ridders, cowboys en ruimtevaarders, worden ze altijd bevolkt door mensen uit de omgeving van Skeeter en de kinderen. Ze krijgen daarbij ook telkens een karikaturale rol afgestemd op het beeld dat Skeeter op dat moment van hen heeft. De kinderen hebben hier zo'n plezier in, dat ze telkens zelf ook het een en ander inbrengen in de loop van de verhalen wanneer dat volgens hen beter kan. Skeeter merkt op den duur dat de elementen die de kinderen bedenken daadwerkelijk uitkomen in zijn leven, zij het soms metaforisch, soms middels een woordspeling en soms letterlijk. Wanneer Patrick bijvoorbeeld bedenkt dat het kauwgomballen moet regenen, staat Skeeter even later buiten in een 'regen' van kauwgomballen. Dit omdat hij onder een viaduct staat waarbovenop net een vrachtwagen met kauwgomballen tegen de vangrail is gereden.

Tijdens een gesprek met Nottingham vertelt deze aan Skeeter dat Duncan het 'inventieve' idee heeft opgevat om het nog te bouwen hotel helemaal in te richten volgens het thema hardrock. De al wat op leeftijd zijnde Nottingham weet niet dat dit al jaren gedaan wordt in een keten Hard Rock Hotels, totdat Skeeter hem daarop wijst. Daarop bedenkt Nottingham een wedstrijd om Skeeter ook de kans te geven om manager te worden van het nieuwe hotel. Zowel hij als Duncan krijgen tot Nottinghams verjaardag de tijd om een stijl te bedenken voor het gebouw. Nottingham zal het beste idee kiezen en de bedenker daarvan manager van het nieuwe hotel maken. Skeeter weet alleen niet dat dat de school waar Hastings en zijn zus werken wordt afgebroken omdat Nottingham dáár wil gaan bouwen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Sandler, Adam Adam Sandler Skeeter Bronson
Russell, Keri Keri Russell Jill Hastings
Pearce, Guy Guy Pearce Kendall Duncan
Brand, Russell Russell Brand Mickey
Griffiths, Richard Richard Griffiths Barry Nottingham
Palmer, Teresa Teresa Palmer Violet Nottingham
Lawless, Lucy Lucy Lawless Aspen
Cox, Courteney Courteney Cox Wendy Bronson
Heit, Jonathan Morgan Jonathan Morgan Heit Patrick
Kesling, Laura Ann Laura Ann Kesling Bobbi
Pryce, Jonathan Jonathan Pryce Marty Bronson
Swardson, Nick Nick Swardson Ontwerper
Joosten, Kathryn Kathryn Joosten Mrs. Dixon
Post, Mikey Mikey Post Agressieve lilliputter
Schneider, Rob Rob Schneider Thief
Hoffman, Thomas Thomas Hoffman Jonge versie Skeeter
Droeger, Abigail Abigail Droeger Jonge versie Wendy

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]