Begraafplaats van Sainghin-en-Weppes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Begraafplaats van Sainghin-en-Weppes
Toegang tot de begraafplaats
Plaats Sainghin-en-Weppes Vlag van Frankrijk Frankrijk
Portaal  Portaalicoon   Mens & maatschappij

De Begraafplaats van Sainghin-en-Weppes is een gemeentelijke begraafplaats in de Franse gemeente Sainghin-en-Weppes in het Noorderdepartement. De begraafplaats ligt langs de Rue de Verdun op 400 m ten oosten van het gemeentehuis.

Rechts voor de ingang van de begraafplaats staat een herdenkingsmonument voor de burgerlijke en militaire slachtoffers uit de Eerste- en Tweede Wereldoorlog alsook van de Frans-Duitse Oorlog van 1870-1871 en het conflict in Vietnam (Tonkin).

Britse oorlogsgraven[bewerken | brontekst bewerken]

Sainghin-en-Weppes Communal Cemetery
Britse graven
Locatie Sainghin-en-Weppes, Vlag van Frankrijk Frankrijk
Totaal begraven 27
Ongeïdentificeerd 9
Type Gemeentelijke begraafplaats
Verantwoordelijke Commonwealth War Graves Commission

Vooraan op de begraafplaats bevindt zich een Brits militair perk met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog. Er liggen 27 Britten van wie er 9 niet geïdentificeerd konden worden. Drie slachtoffers die in 1914-1915 als krijgsgevangenen waren gestorven en op de Duitse begraafplaats werden begraven konden later niet meer gelokaliseerd worden. Zij worden herdacht met een Special Memorial waarop de tekst: To the memory of ... who died as prisoner of war and was buried at the time in Sainghin-en-Weppes German Cemetery, staat vermeld.

Aanvankelijk waren hier ook drie Indiërs begraven, maar zij werden overgebracht naar Rue-David Military Cemetery in Fleurbaix.

De graven worden onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission en staan er geregistreerd onder Sainghin-en-Weppes Communal Cemetery.

Zie de categorie Sainghin-en-Weppes Communal Cemetery, Commonwealth Plot van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.