Belfius

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Belfius Bank & Verzekeringen
Sleutelfiguren Marc Raisière,
voorzitter Directiecomité
Jos Clijsters,
voorzitter raad van bestuur
Hoofdkantoor Pachecolaan 44, Brussel
Producten Bank en Verzekeringen
Sector Bancaire sector
Website Belfius
Portaal  Portaalicoon   Economie

Belfius, voor 1 maart 2012 bekend onder de naam Dexia België, is een Belgische bankverzekeringsgroep gevestigd te Brussel.

Belfius Bank & Verzekeringen werd opgericht als een commerciële naamloze vennootschap met als belangrijkste doel aan de behoeften van de lokale gemeenschappen te voldoen. Belfius Bank ontstond na de ontmanteling van de Dexia-groep waartoe zij tot en met 10 oktober 2011 behoorde. De bank werd door de Belgische overheid voor vier miljard euro gekocht.

De belangrijkste activiteiten van Belfius Bank & Verzekeringen zijn het verstrekken van krediet aan de publieke sector, het verrichten van financiële diensten aan particulieren en bedrijven en het afsluiten van verzekeringen.

Sponsoring[bewerken]

Belfius Bank en Verzekeringen was tot het seizoen 2013-2014 de belangrijkste sponsor van voetbalteam Club Brugge.[1] Het sponsort basketbalteam Belfius Mons-Hainaut (mannen) en basketbalteam BC Namur Capitale (dames).

De bank sponsort elk jaar de Belfius Classics, een wedstrijd in muziek en woord voor leerlingen van de Belgische gemeentelijke academies in het deeltijds kunstonderwijs.

Bronnen, noten en/of referenties

Gebaseerd op https://fr.wikipedia.org/wiki/Belfius