Ben Moody

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ben Moody tijdens een optreden met Evanescence in 2003

Ben Moody II (Little Rock (Arkansas), 22 januari 1981) is een Amerikaanse gitarist die vooral bekend werd door zijn tijd bij de alternatieve-rockband Evanescence. Hij speelt op een Jackson DKMG Dinky en een Jackson SLSMG Soloist.

Biografie[bewerken]

In 1998 richtte hij samen met Amy Lee de alternatieve-rockband Evanescence op. Hij was gitarist in deze band, die hij in oktober 2003 plotseling verliet. Hij speelde mee op de albums Evanescence EP, Sound asleep EP, Origin, en Fallen, dat de doorbraak van de band betekende.

Hij werkte mee aan het nummer Nobody's Home op Avril Lavignes album Under My Skin, en schreef het nummer The end has come voor de film-soundtrack van The Punisher. Hij werkte ook samen met David Hodges en Kelly Clarkson op Clarksons meest recente album Breakaway.

Moody werkt momenteel aan een film, getiteld Zombies ate my mom, met zijn juist opgerichte filmmaatschappij Makeshift Films. Hij werkte ook aan de soundtrack van de nieuwe Resident Evil film Resident Evil: Apocalypse.

In 2005 begon Moody met de opnames van zijn eerste soloalbum. In het kader hiervan kwam de single Everything burns (soundtrack van de film Fantastic 4 en gezongen door Anastacia) uit. Het album had Can't Regret What You Don't Remember moeten heten, maar de productie ervan werd stopgezet.

In 2007 begon hij samen te werken met de zangeres Céline Dion aan haar nieuwe album.

Discografie[bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en)
in de Nederlandse Top 40
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Everything burns 16-7-2005 7 7 met Anastacia

Externe link[bewerken]