Bergerac Dordogne Périgord Airport

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bergerac Dordogne Périgord
Aéroport Bergerac-Roumanière
Bergerac.JPG
IATA: EGC ICAO: LFBE
Algemene informatie
Opgericht 1939
Type Openbaar
Plaats Bergerac
Hoogte 52 m
Coördinaten 44° 49′ NB, 0° 31′ OL
Tijdzone UTC+1
Website www.bergerac.aeroport.fr
Locatie in Frankrijk
Bergerac Dordogne Périgord Airport
Bergerac Dordogne Périgord Airport
Startbanen
   Baan      Lengte   Materiaal
10/28 2.205 m Asfalt
10/28 770 m Gras
Lijst van luchthavens
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

Bergerac Dordogne Périgord Airport is een luchthaven op ongeveer 3,5 km zuidoostelijk van het centrum van de Franse stad Bergerac in de Dordogne. Ze wordt uitgebaat door de Chambre de commerce et d'industrie de la Dordogne (CCID), de kamer van koophandel en industrie van de Dordogne. Ze staat ook bekend als Aéroport Bergerac-Roumanière. Ze heeft een verharde landingsbaan van ongeveer 2,2 km lengte. Parallel daarmee is er een korte grasbaan voor sportvliegtuigen.

Geschiedenis[bewerken]

In 1939 richtte de Aeroclub van de Dordogne een vliegveld in met een grasbaan in Roumanière. In 1968 werd de landingsbaan aangelegd en in 1969 begon men met commerciële vluchten naar Parijs. Vanaf maart 2002 vloog Buzz een dagelijkse vlucht naar luchthaven Londen Stansted. Het aantal bestemmingen is sindsdien verder gestegen, vooral naar Groot-Brittannië en de Benelux. In 2009 werd een nieuwe terminal in gebruik genomen, die tot 400.000 passagiers per jaar kan verwerken.

Gebruikers[bewerken]

In 2013 wordt de luchthaven aangevlogen door lagekostenmaatschappijen Ryanair, Jet2 en Flybe. Transavia.com vliegt naar Rotterdam en Twin Jet verzorgt de vluchten naar luchthaven Orly in Parijs.