Bernardo Guillermo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bernardo Guillermo
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Geboren Utrecht, 17 juni 1977
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Overige informatie
Partner(s) Eva Marie Valdez
Kinderen Isabel Christina (2009)
Julián Jorge (2011)
Religie Nederlands-hervormd

Bernardo Federico Tomás Guillermo (Utrecht, 17 juni 1977) is het oudste kind van prinses Christina en Jorge Guillermo.

Levensloop[bewerken]

Bernardo is vernoemd naar zijn grootvader van moederskant, prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Hij en zijn jongere broer en zus ontvingen bij hun geboorte geen koninklijke titels, omdat hun moeder bij haar huwelijk afstand gedaan had van haar rechten op de troon.

Guillermo groeide op in Wassenaar. Hij verhuisde in 1994 naar New York, waar hij nog steeds woont. Vanaf 1996 studeerde hij filosofie en kunstgeschiedenis aan het Sarah Lawrence College in zijn woonplaats. Van 2002 tot en met 2005 studeerde hij voor industrieel ontwerper aan het Pratt Institute.

Zijn werk werd in 2005 geselecteerd voor de tentoonstelling Brooklyn Designs en in 2008 voor de expositie DWR Modern-Design-Function in eveneens New York. Voorbeelden van zijn werk werden in mei 2005 gepubliceerd in het tijdschrift Wallpaper. Hij werd beschreven als een van de tien meest gewilde ontwerpers.[bron?] Het blad ArtReview schonk in december 2005 aandacht aan hem.

Guillermo heeft een ontwerpstudio in Brooklyn, New York. Hij werkt freelance voor de stad New York.

Huwelijk en kinderen[bewerken]

In maart 2009 trouwde hij voor de wet met Eva Marie Valdez, die eerder getrouwd was met Andrew Prinz van de muziekgroep Mahogany.[1] Eva Marie is werkzaam voor uitgeverijen in New York, waaronder RCS MediaGroup.[2] In april 2009 werd hun dochter geboren. In september dat jaar volgde het kerkelijk huwelijk. In september 2011 kregen zij een zoon.

Referenties