Bernhard Caesar Einstein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bernard Einstein

Bernhard Caesar Einstein (1930 - 2008) was een natuurkundige, de zoon van Hans Albert Einstein en kleinzoon van de bekende Albert Einstein. Van Einsteins drie kinderen was Bernhards vader Hans de enige die trouwde en kinderen kreeg. Van Lieserl Einstein wordt aangenomen dat ze stierf als zuigeling. Eduard Einstein ontwikkelde schizofrenie en is nooit getrouwd.

Bernhards moeder was Frieda Knecht. Zijn ouders trouwden in 1927 en hij werd drie jaar later geboren. Zijn broer Klaus werd geboren in 1932 en stierf op zesjarige leeftijd aan difterie. Zijn adoptiezuster, Evelyn, werd geboren in 1941 en zou later onderzoeker worden aan de Universiteit van Californië, Berkeley. Zijn moeder Frieda stierf in 1958 en een jaar later hertrouwde zijn vader Hans met Elizabeth Roboz, een neurochemicus met wie hij geen kinderen kreeg. Hans stierf in 1973 in Woods Hole, Massachusetts.

Bernhard had vijf kinderen. De oudste is Thomas Martin Einstein, een arts gespecialiseerd in anesthesiologie die werkt in een centrum voor plastische en cosmetische chirurgie in Santa Monica, Californië. Bernhard haalde zijn herinneringen aan zijn grootvader Albert op in een brief aan de Belgische documentairemaker Françoise Wolff, die later werd gebruikt als inleiding van de documentaire.

Externe links[bewerken]