Bestand:Flickr - Erfgoed in Beeld - Margraten, Bevrijdingsmonument Noorbeek (1).jpg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Oorspronkelijk bestand(1.274 × 1.280 pixels, bestandsgrootte: 276 kB, MIME-type: image/jpeg)


Beschrijving

Beschrijving

In Margraten ligt op een heuvel een Amerikaanse militaire begraafplaats. In de nazomer en winter van 1944, in Zuid-Limburg en tijdens het Ardennenoffensief in de Ardennen en in het Ruhrgebied zijn duizenden soldaten gesneuveld. Van de oorspronkelijk 18.764 gesneuvelde Amerikaanse soldaten is een groot gedeelte gerepatrieerd naar het land van herkomst. Er liggen in totaal 8.301 Amerikanen begraven in Margraten. Op de "Wall of the Missing" staan de namen vermeld van 1722 Amerikaanse soldaten die vermist zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Nederlandse regering heeft de grond uit eerbied en dankbaarheid eeuwigdurend afgestaan aan de VS. John J Lister killed in action on 7 april 1945 - 48 Infantry Batalion - 7th Armored Division - C-compagny

Collectie: Nationaal Archief / Fotocollectie Anefo Fotograaf: Noske, J.D. Datum: 31-05-1947 Bestanddeelnummer 902-1907

Nationaal Archief: [1]
Datum
Bron Margraten, Bevrijdingsmonument Noorbeek
Auteur Erfgoed in Beeld
Andere versies
File:Memorial Day Margraten, Bestanddeelnr 902-1907.jpg
high res., dark
Dit is een afbeelding van een oorlogsmonument in Nederland, met nummer:
603

Licentie

Creative Commons CC-Zero Dit bestand is beschikbaar onder Creative Commons CC0 1.0 Universele Public Domain Dedication.
De persoon die een werk voorziet van deze licentie stelt dit werk beschikbaar aan het publieke domein door, voor zover dit wettelijk is toegestaan, afstand te doen van alle rechten op het werk in de zin van het auteursrecht, met inbegrip van alle aanverwante of naburige rechten. U kunt het werk kopiëren, aanpassen, distribueren en uitvoeren, ook voor commerciële doeleinden, zonder dat u daarvoor toestemming hoeft te vragen.

Deze afbeelding, die oorspronkelijk op Flickr geplaatst is, is gecontroleerd op 24 oktober 2010 door de moderator of vertrouwde gebruiker Multichill, die bevestigt dat het destijds beschikbaar was op Flickr onder de genoemde licentie.

Bijschriften

Beschrijf in één regel wat dit bestand voorstelt

image/jpeg

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie24 okt 2010 17:39Miniatuurafbeelding voor de versie van 24 okt 2010 17:391.274 × 1.280 (276 kB)BotMultichill{{Information |Description=In Margraten ligt op een heuvel een Amerikaanse militaire begraafplaats. In de nazomer en winter van 1944, in Zuid-Limburg en tijdens het Ardennenoffensief in de Ardennen en in het Ruhrgebied zijn duizenden soldaten gesneuveld.

Geen enkele pagina gebruikt dit bestand.

Metadata