Bestand:Mozes-Aaron-Church-Amsterdam-1880.jpg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Oorspronkelijk bestand(2.081 × 1.372 pixels, bestandsgrootte: 583 kB, MIME-type: image/jpeg)


Beschrijving

Auteur
J. Lamers (painting), Sjok134 (photo)
Beschrijving
English: Painting by J. Lamers. The Moses and Aaron church in Amsterdam in 1895, The Netherlands.

The painting is copied after a similar painting of Cornelis Christiaan Dommershuizen (1842-1928). The original painting is of the year 1895.

The original painter has painted something different than the actual site. The three houses next to the church on the right and the three houses on the left are different. The boats are painted with sails, this is very unlikely in the middle of a city.

Old photo's of Amsterdam make clear that the painter has painted a romantic painting.

Therefor also this copy by J. Lamers is not the actual site. A date of "1880" is written with pencil on the back, but that date probably not the date of this painting. It is uncertain when J. Lamers painted this copy.

Note that this photo (taken by me) is not in the public domain, although the painting is old. The license of this photo is set to "GNU Free Documentation License".
Nederlands: Schilderij door J. Lamers. De Mozes en Aaron kerk in 1895 in Amsterdam.

Het schilderij is nageschilderd naar een schilderij van Cornelis Christiaan Dommershuizen (1842-1928). Het originele schilderij is van 1895.

De schilder van het originele schilderij heeft iets anders geschilderd dan de werkelijke situatie. De drie huizen naast de kerk aan de linkerkant en de drie huizen aan de rechterkant zijn anders dan in het echt. De scheepjes hebben de zeilen voor een deel gehesen, dat is echter onwaarschijnlijk in het midden van een stad.

Oude foto's van Amsterdan maken duidelijk dat de schilder een geromantiseerd schilderij heeft gemaakt.

Daarom is ook deze kopie door J. Lamers niet de werkelijke situatie. Op de achterzijde staat met potlood de datum "1880" geschreven, maar dat is waarschijnlijk niet de datum van dit schilderij. Het is onduidelijk wanneer J. Lamers deze kopie heeft geschilderd.

Deze foto is niet vrijgegeven als public domain, alhoewel het schilderij oud is. De licentie van deze foto is "GNU Free Documentation License".
Datum The painting is dated 1880 (but that date is unlikely), The photo is of 2006
Bron/fotograaf The painting is created by J. Lamers. The photo is taken by me in 2006.
Toestemming
(Hergebruik van dit bestand)
GFDL
Cameralocatie52° 22′ 01,5″ NB, 4° 54′ 08,8″ OL  Heading=30° Kartographer map based on OpenStreetMap.Deze en andere afbeeldingen in: OpenStreetMapinfo

Licentie

GNU head Toestemming wordt verleend voor het kopiëren, verspreiden en/of wijzigen van dit document onder de voorwaarden van de GNU-licentie voor vrije documentatie, versie 1.2 of enige latere versie als gepubliceerd door de Free Software Foundation; zonder Invariant Sections, zonder Front-Cover Texts, en zonder Back-Cover Texts. Een kopie van de licentie is opgenomen in de sectie GNU-licentie voor vrije documentatie.
w:nl:Creative Commons
naamsvermelding Gelijk delen
Dit bestand is gelicenseerd onder de Creative Commons-licentie Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0 Unported
De gebruiker mag:
  • Delen – het werk kopiëren, verspreiden en doorgeven
  • Remixen – afgeleide werken maken
Onder de volgende voorwaarden:
  • naamsvermelding – U moet op een gepaste manier aan naamsvermelding doen, een link naar de licentie geven, en aangeven of er wijzigingen in het werk zijn aangebracht. U mag dit op elke redelijke manier doen, maar niet zodanig dat de indruk wordt gewekt dat de licentiegever instemt met uw werk of uw gebruik van zijn werk.
  • Gelijk delen – Als u het werk heeft geremixt, veranderd, of erop heeft voortgebouwd, moet u het gewijzigde materiaal verspreiden onder dezelfde licentie als het oorspronkelijke werk, of een daarmee compatibele licentie.
Deze licentietag is toegevoegd aan dit bestand in verband met de GFDL licentie-update.

Bijschriften

Beschrijf in één regel wat dit bestand voorstelt

Items getoond in dit bestand

beeldt af

52°22'1.499"N, 4°54'8.798"E

kijkrichting: 30 booggraad

image/jpeg

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie2 nov 2006 16:03Miniatuurafbeelding voor de versie van 2 nov 2006 16:032.081 × 1.372 (583 kB)Sjok134{{Information |Description= {{en|Painting from 1880 by J. Lamers. The Moses and Aaron church in Amsterdam, The Netherlands.}} {{nl|Schilderij uit 1880 door J. Lamers. De Mozes en Aaron kerk in Amsterdam.}} |Source=The painting is created by J. Lamers in 1

Dit bestand wordt op de volgende 3 pagina's gebruikt:

Globaal bestandsgebruik

De volgende andere wiki's gebruiken dit bestand: