Bibelot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Poppodium Bibelot is gevestigd in het Energiehuis.

Bibelot is een poppodium gevestigd in het Energiehuis in de wijk Noordflank, Dordrecht, provincie Zuid-Holland. Het podium is een van de kernpodia in Nederland, waartoe ook zalen als Paradiso en 013 horen. Bibelot staat sinds de oprichting in 1967 bekend als het oudste poppodium van Nederland. De brede programmering bestaat uit popconcerten, festivals en dansfeesten. Naast een team van professionals zijn er in Bibelot meer dan 100 vrijwilligers werkzaam.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Bibelot is het oudste poppodium van Nederland. Het podium ontstond in 1967 in de Verrezen Christuskerk te Dordrecht. Hierna volgden een verhuizing naar het Steegoversloot en vervolgens de voormalige Bonifatiuskerk aan de Wijnstraat. Bibelot is een Culturele ANBI (Algemene Nut Beogende Instelling) en is aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals.

Het Energiehuis[bewerken | brontekst bewerken]

Main Stage
Power Stage

Vanaf maart 2013 is Bibelot te vinden in het Energiehuis aan de Noordendijk. Deze voormalige elektriciteitscentrale uit 1905 gevestigd aan de rand van het historische centrum van Dordrecht. Naast Bibelot zijn onder andere Schouwburg Kunstmin, Cultuurcentrum ToBe en restaurant Khotinsky in het Energiehuis gevestigd. Op deze locatie beschikt het podium over twee zalen. De Power Stage biedt plaats aan 300 bezoekers en de Main Stage heeft een capaciteit van 800 bezoekers. In het podium bevindt zich ook een café waar regelmatig wordt geprogrammeerd.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]