Bibikely Biodiversity Institute

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bibikely Biodiversity Institute
Geschiedenis
Opgericht 1992
Structuur
Eigenaar Dr. Brian Fisher
Werkgebied Madagaskar
Plaats Vlag van Madagaskar Madagaskar
Portaal  Portaalicoon   Madagaskar

De Bibikely Biodiversity Institute is een instituut dat onderzoek pleegt naar geleedpotigen in Madagaskar. Bovendien organiseert het instituut projecten om geleedpotigen te beschermen door middel van trainingsprogramma's en andere vormen van educatie. Veel biologiestudenten op Madagaskar brengen een groot deel van hun studietijd door op dit onderzoekscentrum.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het instituut is opgericht in 1992 door de bioloog Dr. Brian Fisher, curator en voorzitter van de entomologische afdeling van de California Academy of Sciences. In 2002 richtte het Bibikely Biodiversity Institute met de California Academy of Sciences en de regering het Madagascar Biodiversity Center op. In 2014 was Dr. Brian Fisher nog steeds directeur van het Bibikely Biodiversity Institute.

Onderzoek[bewerken | brontekst bewerken]

De onderzoekers van het instituut hebben een groot deel van Madagaskar onderzocht op geleedpotigen en miljoenen exemplaren gevangen en onderzocht. Onderzoek naar het leven van geleedpotigen geeft hun meer inzicht in hoe de dieren de beste bescherming gegeven kan worden. In de loop der tijd hebben de onderzoekers meer dan 800 nieuwe miersoorten ontdekt.[1]

Sponsoring[bewerken | brontekst bewerken]

De organisatie wordt onder andere gesponsord door: