Big Daddy Kane

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Big Daddy Kane
Big Daddy Kane
Algemene informatie
Volledige naam Antonio Hardy
Bijnaam B.D.K., Dark Gable, King Asiatic Nobody's Equal, Blackanova, Count Macula
Geboren 10 september 1968
Geboorteplaats BrooklynBewerken op Wikidata
Land Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1986-heden
Genre(s) hiphop
Beroep rapper
Label(s) Cold Chillin' Records
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Antonio Hardy (New York, 10 september 1968), beter bekend als Big Daddy Kane, is een Amerikaanse rapper.

1986 - 1990[bewerken | brontekst bewerken]

In 1984 raakte hij bevriend met Biz Markie. Markie en Kane werden samen lid van de Juice Crew in 1986, waar onder andere ook Kool G Rap en Masta Ace lid van werden. In 1987 tekende hij een contract bij Cold Chillin' Records, waar hij ook zijn eerste solo-cd uitbracht genaamd Long Live the Kane. Het album werd positief ontvangen en hij werd betiteld als een nieuw groot raptalent. In 1989 bracht hij weer een album uit, dit keer genaamd It's a Big Daddy Thing. Kane werd de koning van de fast-Rap genoemd en realiseerde daarin een trend in de rapwereld.

1990 - 1995[bewerken | brontekst bewerken]

In 1990 bracht Kane een album uit, Taste of Chocolate, dat vrij positief ontvangen werd, maar een stuk minder positief dan zijn eerste twee albums. Prince of Darkness was Kanes 4e album en werd uitgegeven in 1991. Kane haalde het commerciële succes van It's a Big daddy Thing niet en hij kreeg heel wat negatieve recensies.

In 1993 ontmoette hij de toen nog piepjonge Jay-Z en hij leerde hem alle kneepjes van het vak. In 1993 bracht Kane het album It Looks Like a Job For ... uit. Daddy's Home was zijn 6e album en verscheen in 1994 in de winkelrekken.

1995 - 2011[bewerken | brontekst bewerken]

In 1995 nam Kane samen met MC Hammer en Tupac de single "Too Late Playa" op. In 1998 kwam zijn laatste studioalbum genaamd Veteranz' Day in de winkels. Daarna kwamen er nog wel enkele mixtapes uit, maar een officieel album kwam er niet meer. Wel bleef Big Daddy Kane concerten geven. In 2002 maakte hij voor het album Aftershock van drum-'n-bass-producer Aphrodite het nummer "Off Limits".

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

De Engelstalige Wikiquote heeft een of meer citaten van of over Big Daddy Kane.