Bo Beljaars

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bo Beljaars
Volledige naam Bo Beljaars
Geboren 3 februari 1997
Geboorteplaats Dordrecht
Origine Vlag van Nederland Nederland
Beroep youtuber
Aantal abonnees 334.000
Genre(s) amusement
(en) IMDb-profiel
YouTube
Portaal  Portaalicoon   YouTube

Bo Beljaars (Dordrecht, 3 februari 1997),[1] ook wel bekend onder haar alias Bokado, is een Nederlands online persoonlijkheid, stemactrice en schrijfster, bekend van social media-platformen zoals TikTok, YouTube en Instagram.[2]

Beljaars' content is vooral gericht op jonge meiden. Op YouTube maakt zij onder andere vlogs en video's over mode en make-up. Ook beantwoordt ze vragen van haar kijkers over onderwerpen zoals school en de puberteit in haar YouTube-serie Bo's Life Advice.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Jeugd en begin YouTube-carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Beljaars begon in 2007 al op jonge leeftijd met haar YouTube-account Bokado, maar ze was destijds nog niet bekend online. In 2012 begon Beljaars een YouTube-account met gaming-video's genaamd Allthesegamez samen met haar jeugdvriend Roy van Drunen, waarop ze meer dan 100.000 abonnees bereikte. Ze stopte met dit account in 2017 om zich te richten op haar eigen account Bokado. Ze heeft ook nog een ander YouTube kanaal namelijk Bokado Sims. Op dat account heeft ze reeds de 100.000 abonnees gehaald.

In 2018 verscheen ze in een nieuwsartikel van NOS op 3 over haar YouTube-serie Bo's Life Advice.[3] Beljaars werd meerdere keren genomineerd voor een VEED Award.

Rollen als stemactrice en eerste boek[bewerken | brontekst bewerken]

Beljaars maakte in 2018 haar debuut als stemactrice met een cameo in de animatiefilm Incredibles 2.

In juli 2021 kondigde Beljaars ook haar eerste boek aan, Bo's Life Advice, waarin zij over verschillende onderwerpen advies geeft aan meisjes in de puberteit. Het boek is gebaseerd op haar YouTube-serie met de gelijknamige naam.[4]