Bob Bryar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bob Bryar
Bob Bryar
Algemene informatie
Geboren 31 december 1979
Geboorteplaats ChicagoBewerken op Wikidata
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Genre(s) Rock
Instrument(en) Drums
Verwante artiesten My Chemical Romance
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Bob Bryar (Chicago, 31 december 1979) was van 2004 tot 2010 drummer in de band My Chemical Romance. Hij verving de voorgaande drummer Matt Pelissier nadat deze problemen had met andere leden van de band.

Bob heeft voor het eerst meegewerkt aan een cd van MCR toen ze de nieuwste cd 'The Black Parade' gingen maken. Bob is het lid van de band die niet zo van publiciteit houdt, hij heeft een hekel aan camera's. Hierdoor is Bob vaak onderschat en krijgt hij minder aandacht dan andere leden van de band.

Bob's soloproject[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens het maken van de videoclip voor 'Welcome To The Black Parade', maakte Bob een grapje en ging achter de microfoon staan en zei: "Downtown I practise my soloproject, it's all songs about Gerard". Vervolgens begon hij met zingen: "Oh Gerard, Gerard you make my heart burn". Fans vonden dit zo lief en grappig, dat er een speciale website is gemaakt. Ook gaan er avatars rond over het internet met de tekst: "Use this icon if you support Bob Bryar's Solo Project". Nadat Bob ook nog eens op de foto is gegaan met een papier in z'n hand waar op stond: "Gerard makes my heart burn," is het soloproject een geliefde "grap" geworden.

Bob stapt uit My Chemical Romance[bewerken | brontekst bewerken]

Op 3 maart 2010 plaatste Frank Iero (gitarist van My Chemical Romance) op de officiële site van My Chemical Romance het bericht dat Bob en de band hun samenwerking stop hebben gezet. Hij werd opgevolgd door drummer Michael Pedicone.