Boerenslimheid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
17-03-2015

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst. De volgende reden is hiervoor opgegeven:
Woordenboekdefinitie aangedikt met discutabele bronloze weetjes, zoals "Boerenverstand is vooral kennis verworven door omgang met de natuur en haar wetten".

(/)

NB: deze melding dient te blijven staan tot de verwijderingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

Boerenslimheid of boerenverstand is een eigenschap die mensen wordt toegeschreven wanneer zij zonder enige vooropleiding te hebben gevolgd een logische redenatie volgen of duidelijk aanvoelen hoe de vork in de steel zit. In eerste instantie werd het vooral gebruikt voor landbouwers of mensen van het platteland die haast automatisch als gezond worden beschouwd, vandaar dat men ook dikwijls aanraadt een probleem allereerst te benaderen met gezond boerenverstand.

Boerenverstand is vooral kennis verworven door omgang met de natuur en haar wetten aangevuld door kennis uit de basisschool en aangeboren eigenschappen.

In 2007 werd 'boerenverstand' uitgeroepen tot het mooiste agrarische woord.

Zie ook[bewerken]

Geplaatst op:
28-04-2007
Dit artikel is een beginnetje over mens & maatschappij. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Bewerken